Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 14 » Сьогодні - Всесвітній день надання першої допомоги
12:00
Сьогодні - Всесвітній день надання першої допомоги

 

ДЕНЬ, ЩО НАГАДУЄ ПРО ОБАЧНІСТЬ

 

 

 

 

 

 

Починаючи з 2000 року Всесвітній день надання першої допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня.

 

 

Ініціатором його проведення виступили національні організації - члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвитку можливих ускладнень.

 

Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальним медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда.

 

Вже давно відомо про існування так званої «золотої години», того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю.

 

Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини, при виникненні раптових і серйозних ушкоджень, можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години. Саме протягом першої години після настання нещасного випадку надання першої медичної допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень.

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні організації Товариства Червоного Хреста України по всій країні проводять акції під гаслом «Не залиш людину в небезпеці! Допомогти може кожен». Волонтери та співробітники проводять майстер-класи з першої допомоги, організують ігрові ситуації у громадських місцях і навідуються з майстер-класами в різні установи, зокрема, до дитячих будинків.

 

В 2019 році Всесвітній день надання першої допомоги припав на 14 вересня. У Львові обласна організація Червоного Хреста провела до цієї дати заходи біля міської Ратуші вчора, 13 вересня.

(Див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2019-09-13-17386).

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=426

 

Переглядів: 398 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 10:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024