Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 16 » У Львівській ОО ТЧХУ працює Служба розшуку, яка сприяє відновленню родинних зв'язків (ВРЗ)
15:26
У Львівській ОО ТЧХУ працює Служба розшуку, яка сприяє відновленню родинних зв'язків (ВРЗ)

 

ПРОГРАМА ПОСЛУГ ІЗ ВРЗ - У ЛЬВІВСЬКІЙ ОО ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

У Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України

працює Служба розшуку, яка сприяє відновленню родинних зв'язків (ВРЗ).

 

 

 

 

 

 

 

 

При проведенні масових акцій Львівською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, де беруть участь багато жителів і гостей м. Львова, є чудова нагода донесення до людей інформації про Службу розшуку ТЧХУ – в цілому, та послуги із ВРЗ. - зокрема.

 

 

 

 

 

 

 

 

От і при проведенні акції до Всесвітнього дня першої допомоги на площі Ринок 13 вересня був оформлений і працював консультативно – інформаційний пункт, де можна було ознайомитись з роботою Служби розшуку Українського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Працівники та волонтери Червоного Хреста роздавали перед Ратушею агітаційні листівки з інформацією про ВРЗ – послуги. До нашого спеціально оформленого столика можна було підійти і прочитати, чим займається Служба розшуку, а також ознайомитися з матеріалами для батьків і дітей "Як не загубитись" .

 

 

 

 

 

 

Після тренінгу з першої допомоги діти підходили ближче до стендів Служби розшуку, одержували необхідну інформацію, розповідали, які життєві випадки приходилось пережити в зв'язку з втратою зв'язку з родиною. Щоб такого не ставалось - потрібно знати правила поведінки, проявляти обережність і приймати необхідні заходи, якщо так стається, - все це написано в рекомендаціях Служби розшуку для дітей і батьків.

 

 

 

 

 

 

 

Тато трьох діточок 4,2,та 1рочок Володимир, який прогулювався з дітьми біля Ратуші, в дискусії, як не загубити дитину при такому скупченні людей, був дуже знічений ,що можна було би дітям прилаштувати бейжик з ім"ям і контактним телефоном батьків на разі,якщо його Оксанка, бавлячись, відійде в одну сторону,а Михайлик - в другу, і тато не встигне угледіти, куди вони поділися. Тож в такому разі дорослий, який побачить одну дитину без батьків зміг би задзвонити татові, і поліцію не потрібно викликати.

 

 

 

 

 

 

Панові Володимиру подарували листівку з порадами Служби розшуку, за що він подякував , і пообіцяв, що обов'язково так буде робити, як там написано.

 

 

 

 

 

 

 

Охочих одержати інформацію про службу розшуку було дуже багато і не легко було всім відповісти на питання, але втішало те, що ця праця Червоного Хреста - не даремна, адже недаремно говорять, що знання попереджають небажані випадки у нашому житті.

 

 

 

 

 

 

Здійснення розшуку є однією з найдавніших і традиційних сфер діяльності Міжнародного Червонохресного Руху. Накопичений роками досвід застосовується передусім у розшуку членів родин, роз’єднаних під час війн і збройних конфліктів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

 

 

Головна перевага Міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, що має особливе значення для розшуку, полягає в тому, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста та національні товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця в світі, працюючи разом згідно положень Женевських конвенцій, Додаткових Протоколів та основоположних принципів Руху, складають Всесвітню Мережу Червонохресного Руху з відновлення родинних зв’язків.

 

Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України була створена у червні 1992 року і є офіційно визнаною службою в Україні, яка безкоштовно згідно з міжнародними правилами здійснює заходи по встановленню долі членів родин, які постраждали внаслідок збройних конфліктів та інших надзвичайних ситуацій в світі. Розшук здійснюється через партнерські національні товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця за кордоном та архівні установи. Служба розшуку не володіє власними архівними фондами.

 

 

Основні напрями діяльності Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України:

 

 

 

 

 


Розшук, з’ясування долі рідних та відновлення родинних зв’язків:

 


- Розшук цивільних осіб, зв’язок з якими втрачено внаслідок Другої світової війни.


- З’ясування долі військовослужбовців, які під час Другої світової війни пропали без вісти або потрапили до полону.


- З’ясування долі рідних, до яких були застосовані політичні репресії.


- Розшук та уточнення стану могил військовослужбовців, які загинули під час Другої світової війни за кордоном


- Розшук документів, які підтверджують перебування громадян в нацистських концтаборах, гетто та на примусових роботах за межами України під час Другої світової війни.


- Розшук за кордоном членів родини, зв’язок з якими втрачено внаслідок сучасних збройних конфліктів, під час стихійних лих, техногенних катастроф та внаслідок сучасних міграційних процесів (Підставою для початку розшуку є письмове звернення до Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України з докладною інформацією про особу, яку розшукують, та запитувача (повна поштова адреса запитувача обов’язкова) Важливою умовою прийняття запиту з розшуку за кордоном є критерії прийому запитів в службах розшуку партнерських національних товариств Червоного Хреста або Червоного Півмісяця.

 

- Розшук на території України цивільних осіб, які втратили зв'язок з рідними внаслідок Другої світової війни, сучасних збройних конфліктів та інших надзвичайних ситуацій за зверненнями Міжнародного комітету Червоного Хреста, національних Товариств зарубіжних країн.


- Діяльність з відновлення родинних зв’язків в особливий період в Україні (збройний конфлікт на сході України).

 

Роз’яснення щодо процедури розшуку можна отримати у відділі розшуку Національного комітету ТЧХУ за посиланням - http://redcross.org.ua/rfl/general-information/ або в обласних організаціях Товариства Червоного Хреста України за місцем мешкання заявника.


Звертайтеся до Служби розшуку Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за телефоном (0322) 255 - 08 -78 Ніна Іванівна -директор МСЦ, відповідальна з питань розшуку у Львівській ОО ТЧХУ.

 

Приходьте за адресою: м. Львів, вул. Лепкого, 5/2.

 

 

Фото – автора та Ірини Апостолюк

Ніна Добренька,

директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ

 

Переглядів: 362 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 14:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024