Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 17 » На «Репід Трайдент-2019» СІМІС допомогли звільнити «заручників» за участі Червоного Хреста
19:05
На «Репід Трайдент-2019» СІМІС допомогли звільнити «заручників» за участі Червоного Хреста

 

ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ – ПРИЙНЯВ «ЗАРУЧНИКІВ»

 

 

 

 

 

 

 

На «Репід Трайдент-2019» СІМІС допомогли звільнити «заручників» за участю Червоного Хреста

 

 

Особливість цьогорічних багатонаціональних маневрів «Репід Трайдент-2019» — участь спеціально сформованої батальйонно-тактичної групи МВС, до якої ввійшли військовослужбовці спеціальних підрозділів Національної гвардії України, Національної поліції, ДПСУ, ДСНС і Військової служби правопорядку Збройних Сил України.

 

Їхня відповідальність у рамках навчання — це дуже широкий спектр завдань із підтримки армійських підрозділів і контролю за ситуацією з дотриманням законності та правопорядку у смузі відповідальності військ.

 

Відповідно до сценарію навчання, одна з таких ситуацій виникла сьогодні на навчальній ділянці полігону «Бій у місті». Під час звільнення міста від ворожих підрозділів гірсько - штурмова рота вибила основні ворожі сили за межі населеного пункту.

 

Далі розпочалася робота підрозділу Національної гвардії України, який повинен був ретельно обстежити кожну будівлю. Саме в цей час підрозділ OPFOR, що зображує практичні дії противника, «взяв у заручники» цивільних осіб.

 

Ситуація досить розповсюджена у контексті гібридної війни, коли ворожі диверсанти не гребують прикриватися мирним населенням задля реалізації своїх намірів.

 

Відповідно, спеціальні правоохоронні структури повинні вміти блискавично реагувати на подібні загрози і вчасно їх знешкоджувати.

 

Реакція на надзвичайну подію не забарилася: ближні підступи до будівлі, де утримували «заручників», локалізували бійці Нацгвардії, перекривши ймовірні шляхи відходу бронеавтомобілями «Козак». А до штурму вже готувалися дві групи — спеціального підрозділу Нацполіції «Корд» та Військової служби правопорядку. Втім ситуацію можливо було розв’язати й без силового сценарію.

 

Щоб уникнути штурму і потенційної загибелі «заручників», до справи приступила спеціально підготовлена група переговірників із підрозділу цивільно-військового співробітництва.

 

Офіцери мали переконати «терористів» звільнити утримуваних осіб. І в разі звільнення «заручників» переконатися, що «терористи» не завдали цивільним людям шкоди, не підвісили під їхній одяг вибухівку. СІМІС-ки мали вагомий аргумент — запропонували «терористам» обмін, адже правоохоронці під час зачистки взяли у полон одного з «диверсантів».

 

Обмін відбувся. Проте оговтатися ворожим диверсантам не дали: дві штурмові групи — спецпризначенці ВСП та Нацполіції — пішли на штурм споруди під прикриттям спеціальних щитів.

 

У результаті штурму «терористів» частково знищено або ж затримано. Звільнені «заручники» передані під опіку представників Товариства Червоного Хреста України, котрі невідкладно розпочали надавання психологічної допомоги потерпілим.

 

Слід додати, що у навчанні брали участь і представники ДСНС України. Рятувальники повинні були обстежити кожну будівлю на предмет руйнувань, закладання вибухонебезпечних предметів тощо.

 

«Заняття дуже цікаве і надзвичайно інтенсивне, — розповідає офіцер групи ЦВС лейтенант Наталя Мещерякова. — Все було дуже реалістично. Довелося навіть застосовувати певні прийоми психологічного тиску на «терористів», аби ті пристали на наші пропозиції. Тож кожен із нас викладався на повну, щоб виконати навчальне завдання».

 

Текст підготували працівники з Інформагентство Міноборони АрміяInform

 

Фото – cimic.com.ua

За джерелом:

https://cimic.com.ua/functions/2019/09/17/26176?fbclid=IwAR179XXZgZ3WvpK4T7vrftdmtgyrVDgbgNo4Ye9lnkMh-Cr8tGvEmqP_FjQ

 

Переглядів: 439 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 15:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024