Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 17 » Територіальна громада на Чернігівщині створила команду пожежників-добровольців
20:49
Територіальна громада на Чернігівщині створила команду пожежників-добровольців

 

ПІДТРИМКА  КОЛЕГ  З  ЄВРОПИ

 

 

 

 

 

 

Повсюдно йде реформа формувань ДСНС. У ній активно беруть участь

й територіальні громади. У реформуванні допомагають зарубіжні партнери.

 

 

У Плисківській ОТГ Борзнянського району Чернігівщини 12 добровольців пройшли навчання за програмою вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах Програми "U-LEAD з Європою" і отримали відповідні сертифікати й спецодяг. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

"У нас є місцева пожежна команда, у якій на постійній основі працюють 8 пожежників. Є пожежні машини і депо. Але хотілося систему вдосконалити і тому ми взяли участь у проєкті, що реалізується спільно з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща у рамках Програми "U-LEAD з Європою". Ми знайшли 12 добровольців, вони пройшли відповідне навчання і отримали належну підготовку. Ми для них закупили гарний спеціалізований одяг і взуття", - розповіла журналістам голова Плисківської громади Марина Вірко

 

 

 

 

 

 

Посвідчення про проходження спеціальної підготовки вогнеборцям вручив начальник 24-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Борзна майор служби цивільного захисту Олександр Губар.

 

За його словами, добровольці пройшли навчання на базі управління ДСНС України у Чернігівській області, де опанували методи і способи гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних подій. На сьогодні, підкреслив офіцер, вони готові якісно і своєчасно надавати допомогу мешканцям громади.

 

 

 

 

 

 

Вогнеборцям також вручили екіпіровку: від Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща - спецрукавиці, від громади - спецодяг і взуття.

 

За інформацією Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою", для участі в ініціативі з удосконалення системи цивільного захисту в ОТГ в Україні було відібрано 30 громад. Чернігівщину там представляють Плисківська, Височанська, Сосницька, Менська та Бобровицька ОТГ.

 

Триватиме проєкт до кінця 2019 року. Як пояснили в прес-службі управління ДСНС в області, члени місцевої пожежної команди підпорядковуються органам місцевого самоврядування і залучаються до гасіння пожеж та рятувальних робіт у разі необхідності.

 

Плиськівська ОТГ була утворена в лютому 2017 року. У її складі - 5 сіл: Плиски, Сиволож, Велика Загорівка, Махнівка, Степ. Населення - близько 3 тис. осіб.

 

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2781543-tergromada-na-cernigivsini-stvorila-komandu-pozeznikivdobrovolciv.html

 

Читайте також: На Тернопільщині стартував Фестиваль громад

Переглядів: 462 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024