Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 18 » Справу милосердя під знаком Червоного Хреста в м. Приморську продовжують волонтери (ВІДЕО)
13:18
Справу милосердя під знаком Червоного Хреста в м. Приморську продовжують волонтери (ВІДЕО)

 

ДОБРОТВОРЦІ ІЗ ПРИМОРСЬКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вже кілька років як в м.Приморську, що на Запоріжжі, перестала працювати районна організація

Червоного Хреста. Невеличкий її апарат був звільнений, а фінансування – зупинено в 2014 р.

 

 

 

 

 

Та добрі справи організації милосердя продовжують своє існування, тепер – завдяки волонтерам, людям з доброю душею і бажанням допомагати ближньому.

 

Вони об'єдналися із власної доброї волі, без керуючої руки можновладців, відчуваючи в собі сили допомагати тим, хто потребує допомоги, і необхідність ділитися тим потенціалом добра, яким наділений кожен із них.

 

Окрім наведення порядку на захаращеній за період небуття території, яка прилягає до скромного приміщення з двох кімнат, де базується «штаб-квартира» приморських волонтерів, активісти до своєї роботи підготувалися ґрунтовно.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вони пройшли навчання на спеціальних курсах та тренінгах, отримали посвідчення і сертифікати, які озброїли їх знаннями щодо методів надання потребуючим психолого-соціальної підтримки.

 

Без огляду на відсутність якоїсь реклами і розголосу, багато хто розраховує на допомогу волонтерів і отримує її, наприклад, одягом і взуттям, іграшками, банк речей яких створили ці небайдужі жінки.

 

Однак добрі справи і навіть добрі наміри в реальності неможливо здійснити, не маючи жодних коштів. Тому волонтери сподіваються на благодійність і м’яко спонукають до цього оточуючих, пропонуючи їм купити марки Червоного Хреста вартістю 10 грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зазвичай наші громадяни не дуже охоче розкривають свої гаманці, але трапляються й приємні винятки.

 

Волонтери не розраховують на якусь особливу увагу до своєї діяльності, але їх ображає байдужість міської влади до корисної суспільної справи, яку вони роблять. Їх не запрошують на тренінги, які організовує управління соціального захисту міськради, не дочекалися відгуку на прохання допомогти із транспортом для перевезення гуманітарного вантажу з Бердянська, з яким зверталися до мера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає розуміння і з боку мешканців міста, особливо молоді, яка зводить нанівець зусилля вже немолодих людей, що з доброї волі прибирають сміття, виполюють траву й чагарники, аби хоча б частина міста мала пристойний вигляд.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Але як би там не було, волонтери мають намір й надалі працювати для людей.

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Ольга Задунайська / камера: Олександр Сливін

 

Фото – О.Сливіна

За джерелом:

http://pro.primorsk.biz/content.php?id=5150&fbclid=IwAR2ie-hW1w-lECedhirr92ltfV-iVqjVBewc8Cci10IM0nA7uBAGVezGKas#disqus_thread

 

Переглядів: 367 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 08:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024