Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 18 » В Україні створюють Офіс пацієнта: суть нововведення
13:57
В Україні створюють Офіс пацієнта: суть нововведення

 

ДЛЯ ЗРУЧНОСТІ ПАЦІЄНТІВ

 

 

 

 

 

 

Як повідомила міністр Зоряна Скалецька, Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) планує створити Офіс пацієнта.

 

 

 

"Діяльність буде пов'язана з тим, щоб всі звернення, всі комунікації здійснювалися не через вулицю, дзвінки, а через один структурований інструмент, точку входу. Офіс пацієнта очолить міністр. Також в ньому буде секретаріат, який буде організовувати його роботу. Це буде та точка комунікації, з якої потім будуть виходити всі необхідні для пацієнтів рішення, системні зміни", - сказала вона.

 

Пріоритетом роботи міністерства також буде безпека пацієнта, захист його прав.

 

"Безпека пацієнта - це коли є права і вони реалізуються. Безпека пацієнта забезпечується організацією, коли в межах лікарні створені всі управлінські умови, коли лікарі дотримуються всіх вимог. Тобто безпека пацієнта - це дотримання всіх стандартів і протоколів в системі. Це внутрішні організаційні питання і також це створення в країні в цілому правил", - розповіла міністр.

 

Міністр зазначила, що є перелік прав, якими буде приділятися особлива увага. Мова йде про право на превентивність захворюваності, доступність медичної допомоги та інші.

 

"Також це інформована згода, право вибору, в тому числі лікаря, методів профілактики, діагностики. Право на конфіденційність, право захищеності. Право на повагу до часу пацієнта (мається на увазі чергу на лікування або оперативного втручання). Право на допомогу, відповідну стандартам якості. Право на безпеку, на доступність сучасних технологій, зокрема, це доступність інноваційних ліків. Право на усунення сильної болі, найбільш гостро це питання стоїть для паліативних пацієнтів. Також має бути приділена максимальна увага до потреб пацієнта. Право на скаргу, на відшкодування збитків. Цей інструмент є, але з ним потрібно працювати", - пояснила Скалецька.

 

Робота над забезпеченням таких прав продовжується, і деякі рішення можливо втілити найближчим часом, сказала міністр.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://mhub.top/ukr/2019/09/17/ukraine-sozdayut-ofis-patsienta-sut-novovvedeniya-1568722596.html?utm_source=traffim&utm_medium=referral&utm_campaign=34529&utm_content=3895377&utm_placement=1733

 

Переглядів: 365 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 0
Користувачів: 1
Iv. Stepura © 2024