Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 20 » На Львівщині обговорюють доступність туристичних послуг для осіб з інвалідністю
07:19
На Львівщині обговорюють доступність туристичних послуг для осіб з інвалідністю

 

ТУРИЗМУ НА ЛЬВІВЩИНІ - НОВИЙ НАПРЯМОК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На Львівщині триває міжнародна науково-практична конференція «Сільський туризм,

як засіб реалізації підприємницьких ініціатив осіб з інвалідністю», яка триватиме два дні.

 

 

 

Під час заходу обговорять доступність туристичних послуг для осіб з інвалідністю, порушать питання сільського туризму як шанс економічного добробуту осіб з інвалідністю та їх соціалізації, розглянуть міжнародний досвід розвитку сільського туризму для осіб з інвалідністю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Метою конференції є залучення молодих осіб з сільської місцевості, а особливо молоді з інвалідністю до підприємництва шляхом розробки концепції сталого сільського туризму.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Важливо розвивати інфраструктуру для осіб з інвалідністю, забезпечити належні та безпечні умови для таких мандрівників під час подорожей. Особливу увагу управління приділяє комунікації активних мандрівників із особами, які мають вроджені чи набуті вади зору, слуху та руху. Окрім цього, робимо акцент на практичне навчання фахівців туристичного супроводу для роботи з особами з інвалідністю. Сільський та активний туризм є одними з найбільш затребуваних видів туризму на Львівщині і ми гордимось, що в області є організації, які належно забезпечують проведення таких подорожей для осіб з інвалідністю», - зазначила начальник управління туризму та курортів Наталя Табака.

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління туризму та курортів ЛОДА підтримує розвиток інклюзивного туризму та ініціативи організацій, які здійснюють туристичний супровід та походи для людей з інвалідністю в гори. Зокрема це товариство «Зелений Хрест» та проект On 3 wheels - Фонд здійснення мрій”. Управлінням також здійснюється підготовка проектної пропозиції «Інклюзивний туризм в дії» з метою створення доступних умов відпочинку для людей з інвалідністю на туристичних об’єктах Львівщини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Організатором конференції є Товариство «Зелений хрест» спільно з міжнародними партнерами з Польщі, Латвії, Грузії, Молдови та Португалії в рамках реалізації проекту «Entrepreneurship in rural tourism sector for youth with disabilities/ ERTSYD (Підприємництво в галузі сільського туризму для молоді з інвалідністю), 589878-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBY-EP-PE, який виконується в рамках програми Європейського Союзу: Erasmus+ “Capacity Building in the field of youth – Eastern Partnership – Partnership for Enterpreneurship.

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери ЗШР Львівської ОО ТЧХУ «ГОРС» також беруть участь у розвитку туризму для людей з інвалідністю. Так, наприклад, вони супроводжували благодійне сходження однієї з туристичних групи на гору Пікуй, найвищу точку у Карпатах, що розташована на території Львівської області. Червонохрестівці допомогли дівчині з інвалідністю на «джульєтці» підкорити цю вершину, висотою 1405 м.

 

(Про одне з таких сходжень див. репортаж за посиланням - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2018-08-13-13977).

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=47352

 

 

Переглядів: 334 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 18:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024