Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 20 » Тілль Майєр, фотожурналіст з Німецького Червоного Хреста, - завжди бажаний гість у Львівській ОО ТЧХУ
18:08
Тілль Майєр, фотожурналіст з Німецького Червоного Хреста, - завжди бажаний гість у Львівській ОО ТЧХУ

 

ЗУСТРІЧ НАПЕРЕДОДНІ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ МИРУ

 

 

 

 

 

 

З 19 до 22 жовтня у Львівській ОО ТЧХУ перебуватиме німецький фотожурналіст Тілль Майєр,

котрий є волонтером у Червоному Хресті м. Ліхтенфельц і обраний там членом Президії цього Товариства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 20 вересня, у Медико - Соціальному Центрі Львівської ОО ТЧХУ відбулася зустріч Тілля Майєра (Till Mayer) і підопічних Червоного Хреста, котрі в роки Другої світової війни побували не тільки «остарбайтерами», але і в'язнями фашистських концтаборів і гетто, про що ми неодноразово писали.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З вітальним словом до Тілля Майєра і його асистентки Христини Цетнер (Kerstin Zethner) , а також до всіх присутніх звернулася Ніна Добренька, директор МСЦ ЛОО ТЧХУ. Вітаючи всіх, Ніна Іванівна нагадала, що їх зустріч відбувається напередодні 21 вересня – Міжнародного дня миру.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має відбуватися щороку 21 вересня. Щорічно 21 вересня в ООН проводяться святкові заходи, які традиційно включають в себе Ходу миру. Невід'ємною частиною урочистостей є відлуння «Дзвону миру» та хвилина мовчання в пам'ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу, на ньому є напис: «Нехай буде мир в усьому світі».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тілль Майєр, як делегат Червоного Хреста, багато років описує, фотографує і знімає для кіно страждання людей по всьому світу. У себе на Батьківщині він організував акцію читачів «Допомога іншим приносить задоволення», яка разом з Червоним Хрестом та ін. благодійними організаціями підтримує знедолених.

 

Вперше Тілль Майєр був делегований Німецьким Червоним Хрестом до Львова в 2007 році, відвідав обласну організацію ТЧХУ та видав книгу «Червоний трикутник – важке життя» про підопічних медико-соціального центру ЛОО ТЧХ – колишніх в'язнів фашистських концтаборів.

 

Зібрані кошти в Німеччині за презентацію книги та фотовиставки були перераховані на рахунок Баденського Червоного Хреста, з яким співпрацює ЛОО ТЧХУ багато років, та надіслані обласній організації для підтримки діяльності медико-соціального центру Червоного Хреста у м. Львові.

 

Про цей, та інші акти милосердя Тілля, можна прочитати на нашому сайті.

(Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/news/2011-09-07-8 ).

 

Тілль Майєр постійно готує публікації в газетах та журналах Німеччини про бідність в Україні та безпосередньо про її знедолених людей, котрих мав змогу відвідати по домівках, яких обслуговує патронажна служба ЧХ, кошти на утримання якої надходять з Баденського Червоного Хреста.

 

Він зняв з кіногрупою з Німеччини короткометражний документальний фільм «Зима у Львові», з яким проїхав багато міст у Німеччині, побував на кінофестивалі у Сараєво, провів його презентацію 12 жовтня 2017 р. також й у Львові, на якій побували героїні стрічки і працівники НК ТЧХУ та ЛОО ТЧХУ.

(Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-10-12-11502 ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нині у Львів Тілль Майєр привіз  фотоальбом, який отримав однойменну назву з фільмом "Зима у Львові".  Сьогодні, 20 вересня, Тілль і Христина вручили цей творчий доробок Валентину Мойсеєнку, голові Львівської ОО ТЧХУ, та п. Ірині Шуль, котра була однією із героїнь фільму. Нагадаємо, хоч п. Шуль відбула у молодості фашистські концтабори й гетто, та нині досягла 102 – річчя, є активним членом ветеранського клубу, що ось вже котрий рік діє при МСЦ Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Творча тематика Тілля Майєра не обмежується тільки Львовом і околицями. Він частий гість у гарячих точках планети. Зацікавився він і збройним конфліктом на Донеччині, де пропрацював у розгар боїв два тижні з фотокамерою. Знімки оформив у фотоальбом "Донбас - забута війна у Європі".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Один з таких фотоальбомів, тираж яких 1000 примірників, німецький гість подарував керівництву Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гортаючи ці сторінки, розумієш якому ризику піддавався фотограф, щоб під обстрілами зняти ці кадри.

 

...Тілль Майєр продовжує свою благодійну діяльність, відвідує самотніх людей, яких обслуговує патронажна служба Червоного Хреста вдома. «Добросовісне, милосердне відношення патронажних медсестер до своїх підопічних – вражає», - поділився своїми висновками німецький фотокореспондент після того, як ближче познайомився з нашою роботою на даному етапі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прибувши вчора до Львова, Тілль Майєр сказав, що так багато разів в одне і те ж місто, як фотожурналіст, він ще ніколи не повертався. Йому подобається робота Львівської ОО ТЧХ України, бо знайшов тут добрих партнерів зі справ милосердя, і пообіцяв, що буде і надалі допомагати всім, чим тільки зможе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Публікуючи свої матеріали у різних ЗМІ Німеччини, Тілль Майєр сподівається, що будуть нові пожертви для підтримки проектів Червоного Хреста України, які скеровуватимуться для поліпшення життя знедолених, що живуть за межею бідності, родин ВПО, демобілізованих бійців із зони збройного конфлікту на сході України.

 

 

 

Фото - автора та із сторінки Тілля Майєра у соцмережі Facebook

Ірина Апостолюк,

членкиня Правління Львівської ОО ТЧХУ,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

Переглядів: 480 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024