Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 20 » Як пройшов кліматичний марш та про що попросили Президента
21:48
Як пройшов кліматичний марш та про що попросили Президента

 

ПІДСУМКИ ПЕРШОГО КЛІМАТИЧНОГО МАРШУ В УКРАЇНІ

 

 

 

 

 

 

Понад 2000 людей сьогодні вийшли на кліматичний марш

по всій України з вимогами нового екологічного курсу для нового уряду.

 

 

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на громадську організацію 350.org.

 

Кліматичний марш відбувся у 21 місті України, зібравши понад 2000 людей.

 

У Києві Марш розпочався на Михайлівській площі, пройшов вулицями Трьохсвятительською та через вулицю Михайла Грушевського та дійшов до Офісу Президента, щоб передати йому відкритий лист-звернення.

 

Представник Офісу Президента прийняв лист з вимогами кліматичних активістів. Серед яких:

 

1) Перейти на 100% відновлюваних джерел енергії до 2050 року. Уряд України має заявити про національний курс переходу країни на чисту енергетику.

2) Поступово відмовитися від викопного палива, встановити дату повної відмови від вугілля в енергетиці, підготувати регіони, залежні від вугільної промисловості, до справедливого переходу, припинити дотації у збиткову вугільну галузь. Вже сьогодні міжнародні організації та дослідження стверджують - спалювання викопного палива є найбільшим джерелом парникових викидів в усьому світі.

3) Визнати енергоефективність пріоритетом №1 у сфері енергоспоживання. Виділяти на енергоефективність достатню кількість коштів із бюджетів усіх рівнів - національного, обласного, місцевого.

4) Припинити дотувати з державного бюджету промислове тваринництво. Викиди парникових газів від сектору тваринництва становлять за найбільш скромними оцінками 18% усіх викидів (відходів) від загальних забруднювачів повітря.

5) Розвивати громадський електротранспорт та велоінфраструктуру у містах. Найбільше в Україні повітря забруднюється від автомобілів та вугільної промисловості. Наприклад, у Києві викиди від транспорту відповідають за 90% забруднення повітря. Щоб міста стали дійсно “зеленими” - потрібен “зелений” мобільний і доступний транспорт.

6) Сказати “Ні” одноразовому пластику! Заборонити використання, імпорт та виробництво одноразового посуду, пакетів. Припинити виробництво та використання одноразового пластику. Впровадити розширену відповідальності виробників товарів.

 

Організатори зазначають, що через зміну клімату в Україні може повністю або частково затопити 590 поселень, 52 тисячі будівель, 660 екологічно небезпечних об’єктів, 200 тисяч гектарів c/г земель до кінця століття. 75 тисячам мешканців цих територій доведеться шукати собі новий дім.

 

Причина всіх цих змін - викиди парникових газів, які сприяють швидшому нагріванню планети. Лише за останні 150 років (період стрімкого індустріального розвитку) їх концентрація зросла з 280 ppm (часток на мільйон) до більш ніж 400 ppm.

 

Таке стрімке зростання вмісту СО2 в атмосфері сталося на планеті вперше за всю історію існування людства.

 

 

Фото – УНН

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1825661-yak-proyshov-klimatichniy-marsh-ta-pro-scho-poprosili-prezidenta

 

 

Переглядів: 402 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024