Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 22 » Червоний Хрест навчає студентів Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу першій допомозі
11:43
Червоний Хрест навчає студентів Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу першій допомозі

 

 

ЗНАННЯ, ЩО РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ

 

 

 

 

 

 

 

В м. Умані, що на Черкащині, немає такого навчального закладу, де би Червоний Хрест

не проводив заняття з першої допомоги. Не є винятком і педагогічний коледж.

 

 

Прешокурсники Уманського гуманітарно - педагогічного коледжу навчаються навичкам надання першої допомоги під час занять, які проведено спільно з міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Будь - якої миті із здоров’ям може трапитися різна несподіванка. Як діяти у такій ситуації, що потрібно знати і виконувати? Такі запитання можуть виникнути перед кожним, хто потрапить у скрутну ситуацію.

 

 

 

 

 

 

 

Вже котрий рік поспіль в нашому навчальному закладі Уманська міськрайонна організація ТЧХУ проводить тренінги, майстер - класи з надання першої допомоги. Адже засвоєні навички потрібно поновлювати, підсилювати, пригадувати.  Існує певний алгоритм дій, який потрібно засвоїти до автоматизму. Заняття із студентами проведено з практичним відпрацюванням знань на навчальному манекені, який наш заклад придбав цьогоріч.

 

 

 

 

 

 

Студенти вправно навчалися надавати допомогу при умовній зупинці діяльності серця і дихання, при опіках, травмах. Молодь з цікавістю дізналася, що є певний протокол реанімаційних заходів до прибуття швидкої допомоги, якого потрібно дотримуватися.

 

 

 

 

 

 

Про ці та інші рекомендації, при наданні першої допомоги, кваліфіковано розповідала в своєму спілкуванні із студентською аудиторією голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Чорна. Допомагали їй у проведенні майстер-класу волонтери Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Слухачі переконалися під час занять, що набуті ними знання вони можуть застосувати на практиці, передати їх своїм друзям і близьким людям.

 

 

 

 

 

 

Тепер вони можуть діяти як волонтери, що поширюють знання з надання першої допомоги. Адже коли мова йде про невідкладну допомогу, яка повинна надаватися в перші хвилини сумної пригоди, такий досвід дуже цінний.

 

 

 

 

 

 

Завдяки прослуханим червонохрестівцями заняттям, колектив педколеджу поповнився студентами-волонтерами, яким під силу передавати знання з першої допомоги населенню. Набутий під час заняття досвід ми будемо поширювати в першу чергу серед студентів нашого навчального закладу.

 

 

 

 

 

 

При проведенні заняття викладач педагогічного коледжу Микола Кравченко поділився власним життєвим досвідом. Він розповів як став свідком життєвої трагедії. В буквальному розумінні «на очах» людина пішла під воду. Йому прийшлося кілька разів пірнати, щоб дістати утопленика. Завдяки знанням з першої допомоги, які отримав, коли був курсантом військового училища, він врятував життя молодому чоловікові: виконав послідовно алгоритм рятункових дій і зумів повернути постраждалого до життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Несподіванка із здоровям може застати зненацька. Потрібно бути до неї готовими! Навчаймося надавати допомогу вчасно! Поширюймо набутий досвід!

 

На знімках – під час занять з першої допомоги.

 

Фото - М. Кравченка

Валентина Смілянець,

волонтер Уманської МРО ТЧХУ

Переглядів: 374 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024