Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 23 » Червоний Хрест відзначив Всесвітній день першої допомоги й у м. Чернігові
21:50
Червоний Хрест відзначив Всесвітній день першої допомоги й у м. Чернігові

 

МАЙСТЕР – КЛАСИ З ПЕРШОЇ ДОПОМОГИ

 

 

 

 

 

 

Ченігівська ОО ТЧХУ організувала відзначення Всесвітнього дня першої допомоги

в обласному центрі, про що розмістила репортаж на своїй сторінці у соцмережі Facebook

 

 

Перша допомога – запорука виховання толерантного ставлення та протидії дискримінації. Екстрена допомога – це проблема не тільки медиків, а й суспільства в цілому. Кожен має бути впевненим, що зможе врятувати людині життя. Червоний Хрест – провідний лідер у світі з навчання населення навичкам надання першої допомоги.

 

Щороку другої суботи вересня всі Національні Товариства Червоного Хреста відзначають Всесвітній день першої допомоги.

 

В цьому році відзначали 14 вересня призначена тема «Перша допомога для людей, які страждають від дискримінації». У цей день ми намагалися привернути увагу до потреб в навчанні дітей та підлітків-сиріт; дітей та підлітків з інвалідністю, а також посилити обізнаність серед населення про соціально-небезпечні захворювання.

 

Деякі люди, які можуть піддаватися дискримінації, наприклад, діти з інвалідністю, мають більшу вірогідність травмуватися, зазнати впливу хвороб, або опинитися поруч із людиною, якій потрібна перша допомога.

 

 

 

 

 

 

 

 

У Всесвітній день першої допомоги Чернігівською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України була проведена акція під гаслом «Не залиш людину в небезпеці! Допомогти може кожен». Наші співробітники та волонтери проводили майстер-класи на тему «Принципи надання першої допомоги», організовували ігрові ситуації.

 

 

 

 

 

 

 

 

При проведенні особлива увага приділялась формуванню навичок та популяризації знань із надання першої допомоги. Широко залучались до святкування всі ланки волонтерського руху для подолання стигматизації та ставлення до того, хто зобов’язаний надавати першу допомогу. Уміння за плечима не носити.

 

 

 

 

 

 

 

До всіх міських, міськрайонних та районних організацій були направлені листи про відзначення Всесвітнього дня першої допомоги, які відправили листи звернення до керівників відділів освіти із закликом підтримати та посприяти проведенню. Для підвищення обізнаності громадян про важливість надання першої допомоги в Чернігівській області розповсюджувалась друкована продукція за відповідною тематикою.

 

 

 

 

 

 

Інструкторами проведений тиждень, присвячений дню першої допомоги. На протязі тижня здійснювались відвідування шкіл, проводились заняття та майстер-класи, які включали в себе набуття практичних навичок з надання першої допомоги.

Заходи щодо проведення Всесвітнього дня першої допомоги активно висвітлювалися в засобах масової інформації. Були опубліковані статті у місцевій пресі, та викладена інформація на сайтах.

 

 

Фото – Чернігівської ОО ТЧХУ

За джерелами:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=475613269687457&set=pcb.455524928385547&type=3&theater&ifg=1

https://redcross.org.ua/2019/09/%d0%b2%d1%81%d0%b5%d1%81%d0%b2%d1%96%d1%82%d0%bd%d1%96%d0%b9-%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%8c-%d0%bf%d0%b5%d1%80%d1%88%d0%be%d1%97-%d0%b4%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b9-3/

 

Переглядів: 399 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024