Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 25 » Медична реформа у Львівському обласному госпіталі ветеранів війни та репресованих ім.Ю.Липи
20:25
Медична реформа у Львівському обласному госпіталі ветеранів війни та репресованих ім.Ю.Липи

 

ПОШУК ШЛЯХІВ МОДЕРНІЗАЦІЇ

 

 

 

 

 

 

24 вересня у Львівському обласному госпіталі ветеранів війни і репресованих

ім. Ю. Липи відбулась зустріч колективу, присвячена темі медичної реформи.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Генеральний директор госпіталю Максим Прикупенко (Maxym Prykupenko) разом з колективом обговорив питання входу в медичну реформу, реорганізацію, подальшу стратегію розвитку.

 

 

Доповідач, зокрема, наголосив, що на даний час у лікувально-профілактичних закладах Львівщини на диспансерному обліку перебуває понад 90 тисяч інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників війни та прирівняних до них категорій населення, з них в єдиному електронному реєстрі демобілізованих учасників АТО/ ООС налічується 12464 особи.

 

Щорічно в госпіталі лікується понад 12 тисяч хворих, 85 відсотків – це ветерани війни та прирівняні до них категорії населення.

 

Демобілізованим учасникам збройного конфлікту на сході України в госпіталі забезпечено безкоштовне лікування та харчування, стоматологічне обслуговування та протезування зубів, лікування психосоматичних розладів у неврологічних відділеннях, яке розгорнуте у травні 2019 р. на 40 ліжок в приміщенні госпіталю.

 

Якщо у 2015 р. було проліковано 600 демобілізованих з фронту осіб, то в 2018 р. – 2680. Кожен день в госпіталі приймають від 100 до 200 пацієнтів на лікування, левова частка яких – це фронтовики зі сходу України.

 

За перше півріччя 2019 р. у госпіталі проліковано 1312 учасників АТО/ ООС, з них прооперовано – 63 особи. Якщо брати в цілому, то з липня 2014 по липень 2019 р. на лікуванні з фронту знаходилося у госпіталі 6872 особи. Для них забезпечене комфортне перебування в окремих палатах, зокрема у нейрореабілітаційному відділенні, де облаштовані одномісні, двомісні, трьохмісні, чотирьохмісні палати з санітарними кімнатами, санвузлами, пристосованими для людей з інвалідністю.

 

Відповідно до обласної комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям Львівщини на 2017-2020 рр. виділено 2934 тис. грн для медикаментозного лікування учасників АТО/ ООС в госпіталі та лікування гепатитів В і С. Всі кошти використано повністю. На 2019 р. цією програмою заплановано 2 млн.650 тис.грн. За перше півріччя використано 943,8 тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

Зроблено багато для оснащення медичного закладу сучасним обладнанням. Так, наприклад, 13 вересня, завдяки Львівська обласна рада та Департамент охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації в госпіталь було закуплено і встановлено нове лапароскопічне обладнання і воно з перших же днів заслужило добре слово у пацієнтів і лікарів.

 

 

 

 

 

 

У цій нелегкій справі велика роль належить спонсорам і меценатам. Великої поваги за свою доброту і милосердя заслужила громадська організація з австрійського міста Інсбрука Humanitäre Hilfe für Ukraine та її засновники Marina Biewald й Alex Biewald . Нещодавно вони доставили понад півсотні поручнів, медичних тумб і нічних столиків. А ще чотири ванни та два багатофункціональних ліжка з кушетками, автоклав - стерилізатор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Госпіталь продовжує співпрацювати із спеціалістами «Єдиного вікна надання допомоги учасникам АТО/ ООС», яке розміщене в медичному закладі.

 

Багато робить для госпіталю місцева влада і громадські організації Львівщини. Серед них: міський голова м. Винник Володимир Квурт (Володимир Квурт), представники Народної Самооборони Львівщини, благодійний фонд «Вірні Україні», ГО «Укрїнська спілка учасників АТО», ГО «Соціальний захист населення та учасників АТО» та інші.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наступного дня, 25 вересня, відбулася наша зустріч з Максимом Васильовичем. Познайомились. Зайшла мова про медичну реформу, модернізацію, а також про співпрацю. "У вашому відомчому журналі, - зазначив мій співрозмовник, - все дуже гарно описано. Любо читати, але…оминають всі ці блага наш госпіталь у м. Винниках".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заперечити було нічого. Та ситуацію може виправити одна обставина: з початку року Львівщина долучилася до запровадження програми психосоціальної підтримки родин ВПО, допомозі пораненим, що воювали на сході України, і зараз потребують реабілітації. Червонохрестівці вступили у переговори з керівництвом Військово – медичного клінічного центру Західного регіону, зокрема, - з полковником медичної служби, начальником медичного закладу Іваном Гайдою. Отримали стверджувальну відповідь. Наші координатори з ПСП приступили до планування роботи і скоро там ця робота розпочнеться. Якщо є така потреба, цей досвід можна застосувати й у госпіталі у м. Винники.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прощаючись, ми з Максимом Васильовичем вирішили взяти паузу на обмірковування найефективніших варіантів співпраці. Одне не викликає сумніву: серед помічників і добротворців медичного закладу невдовзі, сподіваюсь, тут будуть називати і Червоний Хрест.

 

 

Фото – автора і зі сторінки Львівського обласного госпіталю ветеранів війни і репресованих ім.Ю. Липи

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня Правління Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

 

Переглядів: 391 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024