Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 25 » Допомоги потребують 380 тисяч ветеранів: міністр Оксана Коляда сподівається на підтримку НАТО
21:49
Допомоги потребують 380 тисяч ветеранів: міністр Оксана Коляда сподівається на підтримку НАТО

 

БЕЗ ДОПОМОГИ ПАРТНЕРІВ – НЕ ОБІЙТИСЯ

 

 

 

 

 

 

 

Життю бійців на передовій загрожує куля ворога,

а після демобілізації – посттравматичний синдром.

 

 

Україна відчуває постійну підтримку НАТО у здійсненні реформ, і дуже вдячна за готовність союзників до спільного з Україною фінансування програм реабілітації ветеранів військової служби та їх реінтеграції у суспільство.

 

Про це у середу, 25 вересня, в Брюссельській штаб-квартирі НАТО під час зустрічі з журналістами розповіла міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

Урядовець у складі української делегації взяла участь у засіданні Спільної робочої групи з питань воєнної реформи високого рівня, під час якого, зокрема, розглядалися питання розвитку ініціатив в рамках Трастового фонду НАТО щодо зміни військової кар’єри на професійну цивільну.

 

«В цьому році закінчився перший етап діяльності в рамках Трастового фонду, коли країни НАТО успішно фінансували певні освітні проєкти та програми з психологічної підтримки. Нині ми хочемо поєднати в одному місці державні й недержавні зусилля, а також зусилля міжнародних партнерів, щоб ця допомога доходила до конкретного ветерана. Країна-лідер цього Трастового фонду – Норвегія закликала всі країни долучитися до другого етапу, концепцію якого ми сьогодні представили. Союзники готові співфінансувати цей наступний етап. З реакції представників інших країн я зрозуміла, що ми маємо величезну надію на успіх», - сказала Оксана Коляда.

 

За словами урядовця, Україна вдячна представникам Альянсу за продовження важливої допомоги у реабілітації ветеранів військової служби. Разом з цим, фінансування таких зусиль відображене також в програмі діяльності уряду України на найближчі п’ять років.

 

«Практичний аспект нашої співпраці з Трастовим фондом НАТО може полягати у створенні так званих «ветеранських просторів» у кожному обласному центрі. Ми зрозуміли, з урахуванням власного і міжнародного досвіду, що лише працюючи комплексно, поєднуючи зусилля державних і недержавних інституцій в питаннях соціалізації ветеранів, їх професійної адаптації, в питаннях психологічної підтримки, медичних послуг, навчання їх для відкриття власної справи, у роботи з родинами і шляхом комунікації з усіма державними органами, які надають послуги ветеранами, ми можемо досягнути успіху», - зауважила міністр.

 

Відповідаючи на уточнююче запитання Укрінформу, урядовець зазначила, що нині в Україні такого комплексного піклування потребують майже 380 тисяч лише ветеранів збройного конфлікту на сході України, але остаточну цифру людей, які потребуватимуть допомоги, можна буде визначати окремо для кожного регіону, де проживають ветерани, і де, власне, й будуть розгорнуті «ветеранські простори» - майданчики, де колишні військовослужбовці зможуть отримати медичну, психологічну, соціальну, правову та будь-яку іншу підтримку для вирішення найбільш болючих та нагальних питань.

 

«Ми вже зараз маємо майже 380 тисяч таких ветеранів, а це люди віком від 30 до 45 років. Ми маємо врахувати ще одну цільову групу – це їхні родини, тому що, не працюючи з родинами, ми не зможемо досягти успіху. Дуже серйозний компонент — залучення до цих «ветеранських просторів» діючих військових, інших представників силового блоку, вже на етапі їхнього звільнення. Військовослужбовець повинен бачити піклування про себе на всіх етапах – від рекрутингового центру і до звільнення у запас», - сказала Оксана Коляда.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2787654-dopomogi-potrebuut-380-tisac-veteraniv-kolada-spodivaetsa-na-pidtrimku-nato.html

 

Читайте також: Коляда у Брюсселі обговорила ініціативи в рамках Трастового фонду НАТО

 

Переглядів: 384 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024