Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 26 » На Дніпропетровщині відкрили гуртожиток для переселенців та центр соціальної реабілітації
19:15
На Дніпропетровщині відкрили гуртожиток для переселенців та центр соціальної реабілітації

 

ПЕРЕКОНЛИВИЙ  ПРИКЛАД  МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

 

У Томаківській ОТГ Дніпропетровської області відкрили соціальний гуртожиток для внутрішньо

переміщених осіб і сімей, які перебувають у скрутних умовах, а також Центр соціальної реабілітації.

 

 

Соціальний проєкт громаді протягом року допомагав реалізувати проєкт GIZ, а в написанні проєкту та пошуку донорів плідно співпрацювали з Дніпропетровським Центром розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ці два об'єкти є унікальними не лише для нашої області, а й для України, бо це приклад комплексної послуги, яку громада функціонально буде надавати не лише своїм мешканцям, а й іншим громадам на основі міжмуніципальних відносин. Томаківська ОТГ стала яскравим прикладом посилення функціональної спроможності ОТГ», - сказала під час відкриття цього соціального проєкту директорка Дніпропетровського ЦРМС Олена Тертишна.

 

 

 

 

 

 

 

 

Від дня утворення громада почала працювати над залученням донорських коштів. Проєкт відновлення покинутої будівлі центральної районної лікарні, саме один з таких. Ще у 2016 році написали проєкт «ревіталізації» споруди, який підтримало німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ. Реконструкцію двох корпусів лікарні почали у травні 2018 року.

 

Як пояснила авторка проєкту Тамара Щербяк, у центрі передбачено 5 служб – управління соцзахисту, виконавчий комітет громади, центр для сім’ї та молоді, міліція, лікарня. Одночасно у центрі можуть проживати близько 30 осіб. У разі потреби, нужденним передбачена і матеріальна допомога.

 

У Томаківській ОТГ відзначили, що проблемою людей, що потрапили у складні життєві обставини займалися мало, тому у громаді вирішили підійти до цієї проблеми комплексно.

 

 

 

 

 

 

 

 

Томаківська територіальна громада утворилася у грудні 2016 року. У її складі – шість сільських рад – Володимирівська, Кисличуватська, Китайгородська, Михайлівська, Преображенська та Чумаківська. Та одна селищна рада - Томаківська. Має 6 старостинських округів. Навколо об’єдналися майже 15 тисяч мешканців, з 30 населених пунктів тільки 4, які знаходяться на території Томаківської райради, не зголосилися об’єднатися.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 

 

Фото: Дніпропетровський ЦРМС

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2788353-na-dnipropetrovsini-vidkrili-gurtozitok-dla-pereselenciv-ta-centr-socialnoi-reabilitacii.html

 

Читайте також: На Закарпатті ухвалили “історичний” перспективний план

Переглядів: 474 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024