Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 29 » У Херсоні відбулися майстер-класи з малювання для ветеранів із зони АТО на Донбасі
17:29
У Херсоні відбулися майстер-класи з малювання для ветеранів із зони АТО на Донбасі


ЛІКУВАННЯ МИСТЕЦТВОМ

 

 

 

 

 

 

 


У КЗ «Херсонський обласний госпіталь ветеранів та інвалідів війни»

відбулися майстер - арт-терапії Світлани Русиної - Панченко.
 

 

 

 

 

 

 

Як повідомляє сайт 0552 з посиланням на прес-службу Херсонської облради, художниця два тижні ділилася своїм досвідом і допомагала бійцям адаптуватися до життя.
 

Організатором заходів виступила громадська спілка «Херсонська обласна асоціація об'єднань учасників бойових дій на сході України», а супровід майстер-класів здійснювала Херсонська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.
 

Художниця Світлана Русина-Панченко навчала учасників АТО / ООС техніці малювання фольгою, а на цьому тижні волонтерка продемонструвала, як можна писати картини кухонними губками.
 

Це - своєрідний вид арт-терапії для людей, які пізнали жахи війни. Як відомо, малювання дозволяє людям висловлювати свої найпотаємніші переживання, що є дуже важливим для реабілітації учасників війни на Сході.
 

Крім того, багатьом людям папір і фарби дають можливість відволіктися від особистих проблем, розслабитися і заспокоїтися. До того ж, запропоновані способи малювання фольгою і губками дарують нові емоції людям.

 

 

 

 

 

 

 


Створені військовослужбовцями за час тренінгів малюнки, відправлять на своєрідне «подорож» в країни, де проживають українські діаспори.

Найближчим часом громадська спілка «Херсонська обласна асоціація об'єднань учасників бойових дій на сході України» планує проведення сімейної терапії для сімей учасників АТО / ООС.


Такі заходи надзвичайно важливі, адже одним із кращих інструментів адаптації та реабілітації військовослужбовців є саме сім'я, її любов і теплота.
 

 

Фото – www.kherson-news.info

За джерелом:

http://kherson-news.info/main-news/v-hersone-sostoialis-master-klassy-po-risovaniu-dlia-veteranov-iz-zony-ato-na-donbasse/

 

 

Переглядів: 328 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 07:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024