Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 30 » До Міжнародного Дня серця: В кардіологічному центрі Львова обстежились працівники ДСНС
09:16
До Міжнародного Дня серця: В кардіологічному центрі Львова обстежились працівники ДСНС

 

ПРОФІЛАКТИКА ХВОРОБИ СЕРЦЯ – ДЕРЖАВНА СПРАВА

 

 

 

 

 

 

Львівських надзвичайників обстежили у кардіологічному центрі

 

 

 

 

Щорічно, в останню неділю вересня, за ініціативи Всесвітньої федерації серця та за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі відзначають Всесвітній день серця.

 

Метою є привернення уваги людей до свого здоров’я, підвищити обізнаність населення про хвороби серця та їх профілактику, сформувати розуміння того, що на виникнення та перебіг хвороби можна активно впливати.

 

 

 

 

 

 

 

На базі Львівського обласного клінічного лікувально-діагностичного кардіологічного центру провели обстеження працівників Головного управління ДСНС України у Львівській області. Рятувальникам було зроблено ехокардіографію, електрокардіографію та проконсультовано спеціалістами кардіоцентру.

 

«Враховуючи старіння населення та стреси, серцево-судинні захворювання не рідкість. Перше місце займає інфаркт міокарда, але не слід забувати про аритмію. При цій хворобі серце б’ється аритмічно, що може призвести до серйозних ускладнень. В області в середньому щороку діагностується 2300-2400 інфарктів. Хворі максимально забезпечені стентами та наборами для коронографії. Для пацієнта важливо звернутися до лікаря у перші 12 годин. Отже, вернусь до аритмії, її дуже часто виявляють випадково. Діагностувати цю недугу потрібно, звертаючи увагу на пульс. Проблеми з серцем є у кожного, але щоб не допустити їх розвитку, необхідно щороку обстежуватись», - зауважила заступник директора Львівського кардіоцентру Тетяна Тарасова.

 

 

 

 

 

 

«Серце - це орган, який постійно працює, тому якщо відчутні певні недоліки у його роботі, слід приділити цьому велику увагу. До Всесвітнього дня серця, ми сьогодні, спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської ОДА організували та провели таке обстеження для надзвичайників у кардіоцентрі. Більшість хвороб виникає на фоні вже існуючих патологій серця. Тому не потрібно курити, вживати алкоголь, а вести здоровий спосіб життя та правильно харчуватись», - наголосила директор Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська.

 

 

 

 

 

 

Серцево-судинні захворювання сьогодні є причиною 68% усіх смертей українців, і вкрай важливо донести до якомога більшої кількості людей інформацію про кроки, які допоможуть знизити цю статистику.

 

 

 

 

 

 

Причинами серцево-судинних захворювань є порушення діяльності серця і кровоносних судин. До числа цих захворювань входять ішемічна хвороба серця, гіпертонія (усі форми), хвороби периферичних артерій,вроджені вади серця, серцева недостатність та ін. Факторами ризику розвитку серцево-судинних захворювань є вживання тютюну, відсутність фізичної активності, ожиріння та недостатнє споживання овочів і фруктів.

 

 

 

 

 

 

За даними Львівського обласного клінічного лікувально-діагностичного кардіологічного центру, на Львівщині офіційно зареєстровано 591 327 хворих з гіпертонічною хворобою, 298 902 з ішемічною хворобою серця, 110 371 із стенокардією, 2 419 хворих, які перенесли гострий інфаркт міокарда.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=47493

 

Переглядів: 376 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 06:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024