Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 30 » Ємен: 290 затриманих були звільнені за сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста
16:08
Ємен: 290 затриманих були звільнені за сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста

 

УСПІХ  НЕЙТРАЛЬНИХ  ФАСИЛІТАТОРІВ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 30 вересня, відбулося одностороннє звільнення 290 затриманих,

у тому числі 42 постраждалих від нападу на місце ув'язнення в Дхамарі.

 

 

 

Звільненню сприяв Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) та Організація Об'єднаних Націй за запитом Національного комітету у справах ув'язнених.

 

"Ми завжди готові діяти як нейтральний фасилітатор у звільненні затриманих, коли отримуємо запит від сторін конфлікту і сподіваємось, що ця операція відкриє двері для подальших звільнень, щоб забезпечити затишок сім'ям, які очікують возз'єднання зі своїми близькими," - сказав Франц Раушенштайн, глава делегації МКЧХ в Ємені.

 

Роль МКЧХ у цій операції полягала в тому, щоб, по-перше, підтвердити особу затриманих, які передбачаються звільнити, та перевірити, чи бажають вони прямувати з Сани до своїх домівок, чи бажають перенести їх до району, що знаходиться під контролем іншої сторони.

 

МКЧХ надав грошову допомогу на оплату транспорту та покриття інших витрат, які можуть бути у звільнених під час поїздки додому. Крім того, МКЧХ зв’язався з родинами неповнолітніх, щоб переконатися, що вони були поінформовані про звільнення та вийшли їм назустріч.

 

"Ми провели конфіденційні розмови з усіма затриманими, щоб вислухати будь-яку стурбованість, яку у них могли виникнути, переконайтесь, що вони контактували з їхніми родинами та збирали необхідну інформацію для подальшого розгляду справи, якщо це потрібно", - сказав Роберт Циммерман, голова МКЧХ. відділу охорони в Ємені.

 

Як і під час кожної операції такого типу, під час звільнення був присутній працівник медичної служби МКЧХ, щоб оцінити стан здоров'я затриманих, переконатися, що вони готові подорожувати, та запропонувати владі пропозиції щодо конкретних заходів, які, можливо, потребуватимуть деякі із звільнених.

 

Двох заарештованих було передано в райони їхнього походження. Їх відвезли тули автомобілями швидкої допомоги Єменського Червоного Півмісяця.

 

МКЧХ розглядає звільнення як позитивний крок, який, сподівається, пожвавить звільнення, передачу та репатріацію затриманих, пов'язаних з конфліктами, згідно Стокгольмської угоди, підписаної сторонами конфлікту в грудні 2018 року.


У період з квітня по серпень 2019 року МКЧХ, в.о. як нейтральний посередник сприяв переведенню 31 неповнолітнього, раніше затриманого в Саудівській Аравії, з Марібу, куди їх привезли, до Сани, де вони були об'єднані зі своїми родинами.

 

Це також допомогло в репатріації затриманого у Саудівській Аравії в країну його походження, так як стан його здоров'я був дуже поганим, а також передачі сімох затриманих єменців, які перебували у Саудівській Аравії, які також страждали від різних недуг, назад у Сану.

 

 

Фото ілюстративне – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.icrc.org/en/document/yemen-290-detainees-were-released-facilitation-international-committee-red-cross-icrc

 

Переглядів: 350 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024