Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 1 » Прощання з дрібними монетами: від сьогодні розрахуватись монетами 1, 2 та 5 копійок вже неможливо
08:45
Прощання з дрібними монетами: від сьогодні розрахуватись монетами 1, 2 та 5 копійок вже неможливо

 

«ДИЯВОЛ» ХОВАЄТЬСЯ У ДРІБНИЦЯХ

 

 

 

 

 

 

Українці з 1 жовтня не зможуть використовувати монети

1, 2 та 5 копійок для здійснення готівкових розрахунків.

 

 

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

 

"З 1 жовтня 2019 року українці не зможуть використовувати монети 1, 2 та 5 копійок для здійснення готівкових розрахунків. Ці монети перестануть бути платіжних засобом та будуть вилучені з готівкового обігу. Рішення про вилучення дрібних монет з обігу – це частина комплексного рішення з оптимізації Національним банком України номінального ряду банкнот та монет гривні", - йдеться у повідомленні.

 

У Нацбанку зазначають, що у перспективі номінальний ряд гривні скоротиться із 17 до 12 номіналів. У такий спосіб він наблизиться до найпоширенішої світової практики: усього залишиться 6 номіналів монет та 6 номіналів банкнот. Це зробить готівкові розрахунки зручними, простими та комфортними.

 

Водночас громадяни зможуть обміняти монети дрібних номіналів без обмежень та безкоштовно на монети та банкноти інших номіналів у сумах, які кратні 10 копійкам: в усіх відділеннях українських банків — до 30 вересня 2020 року включно, у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль) — до 30 вересня 2022 року включно.

 

Також з обігу поступово виводитиметься монета номіналом 25 копійок, яка поки залишиться платіжним засобом. Але ті монети номіналом 25 копійок, що потраплятимуть у банки, не повертатимуться назад у обіг і поступово їх ставатиме все менше. Отже, в обігу залишатимуться монети номіналами 10, 25 та 50 копійок.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2790592-prosanna-z-dribazkom-vidsogodni-rozrahuvatis-monetami-1-2-ta-5-kopijok-vze-nemozlivo.html

 

Читайте також: НБУ дозволив банкам заокруглювати суми касових операцій

Переглядів: 437 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 23:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024