Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 3 » Назвали переможця цьогорічного конкурсу “Головний лікар року"
20:58
Назвали переможця цьогорічного конкурсу “Головний лікар року"

 

ВІДЗНАКИ У ТРЬОХ НОМІНАЦІЯХ

 

 

 

 

 

 

Учасники третього Всеукраїнського конкурсу “Головний лікар року” найбільшими викликами називали

створення територіальних центрів первинної медичної допомоги та перехід на цифрову платформу.

 

 

 

Про це йшлося на прес - конференції в Укрінформі, під час якої було оголошено результати конкурсу.

 

“Цей конкурс започаткували для того, щоб кожного року робити акценти на тому, що турбує головних лікарів, які основні завдання та виклики стоять перед ними сьогодні. Якщо узагальнити, то найбільшими викликами зараз є створення територіальних центрів первинної медичної допомоги. Це те, про що писали лікарі в своїх мотиваційних листах і про що вони розповідали. По-друге, це перехід на діджитал - платформи: це й електронний запис пацієнтів, і мобільні додатки, і ведення електронних карток пацієнтів”, - розповіла заступник директора ДП «Прем'єр Експо» Тетяна Федорова.

 

Вона наголосила, що торік впроваджувалася реформа на первинній ланці, тому цьогоріч серед фіналістів конкурсу - головні лікарі саме центрів первинної медико - санітарної допомоги, яким довелося пройти складний шлях: спершу реорганізації закладів, потім - налагодження їх роботи, зокрема і переведення в електронний формат багатьох процесів.

 

Учасники конкурсу традиційно отримують відзнаки у трьох номінаціях.

 

 

 

 

 

 

Зокрема, у категорії “Головний лікар року 3 ступеня” нагороду отримав головний лікар ЦПМСД Краматорської міської ради Донецької області Олександр Власенко. Як зазначила Федорова, в цьому ЦПМСД створили центр паліативної допомоги для онкохворих, що наразі є дуже актуальним. Крім того, головлікар закладу запровадив аудит клієнтського сервісу.

 

Відзнаку у номінації “Головний лікар року 2 ступеня” присудили лікарю Вовчанської районної лікарні Харківської області Костянтину Тищенку. В цій лікарні створили мобільні бригади вузьких фахівців, які відвідують невеликі медичні центри. Також головний лікар приділив увагу енергозбереженню, що у майбутньому дасть змогу заощадити на опаленні.

 

Нарешті, "Головним лікарем-2019" організатори обрали керівника Білопільського Центру первинної медико-санітарної допомоги Сумської області Костянтина Рожина.

 

Як розповів сам переможець, він обіймає посаду керівника ЦПМСД трохи більше року, і за цей час довелося організовувати роботу центру в різних напрямках, починаючи з ремонту, проведення інтернет-зв'язку, комп'ютеризації закладу і завершуючи створенням власних стандартів обслуговування пацієнтів, сайту центру і мобільного додатку для пацієнтів.

 

“При старті реформи на первинній ланці медичної допомоги, фактично, потрібно було з нуля створити те, що має працювати постійно. Перед нами стояли виклики: і підписання декларацій, і цифровізація, і діджиталізація. На сьогодні у всіх наших лікарів є комп'ютери, є доступ до Інтернету, у нас стоїть ліцензоване програмне забезпечення — медична інформаційна система. Я поставив собі за мету, щоб у нас було не гірше, ніж у містах-мільйонниках. На наступний рік планую впровадити клієнтський сервіс. Завершується розробка стандартів якості надання первинної допомоги, проведено анкетування працівників, розроблюється анкета для опитування пацієнтів", - розповів Рожин.

 

За його словами, медичний заклад власним коштом розробив мобільний додаток, за допомогою якого пацієнт може записатися на прийом чи відправити лікарю інформацію про себе, наприклад, дані про тиск.

 

Рожин наголосив, що із запровадженням стандартів ЦПМСД робитиме ставку на профілактику захворювань, і за результатами роботи лікарів у цьому напрямку кращих будуть преміювати. Серед критеріїв, за якими буде оцінюватися профілактична робота, він назвав рівень вакцинації населення, яке обслуговується в ЦПМСД, охоплення профілактичними щепленнями, залучення пацієнтів до програми “Доступні ліки”, кількість проведених профілактичних оглядів.

 

На сьогодні, за словами головлікаря, ЦПМСД обслуговує 28 тисяч осіб, у ньому працює 168 осіб, зокрема 20 лікарів. У тих фахівців, які у стовідсотковому обсязі підписали декларації з пацієнтами, зарплата зросла втричі.

 

У свою чергу, як зазначила керівник інформаційно-ресурсного центру МІМ Олена Кир’янова, управління сучасним медичним закладом потребує дуже багато знань і навичок, яких часто бракує лікарям комунальних і державних лікарень.

 

“Цього року переможець отримає сертифікат на навчання на програмі pre-MBA Бізнес. На нашу думку, ця програма цінна тим, що побудована за логікою та структурою класичної програми МВА, просто більш стисла у термінах і не має міжнародного модулю. Водночас, вона дасть основні знання щодо фінансів, маркетингу, менеджменту, щодо цифровізації. Ще одним позитивним ефектом від цієї програми є те, що слухач може вступити до МІМ-ком’юніті. У нас більше 7 тисяч випускників і вони мають дуже тісні зв'язки не лише дружні, а й бізнесові роблять цікаві інноваційні проєкти”, - розповіла Кир’янова.

 

Загалом на конкурс в 2019 році подали заявки 57 лікарів: 17 лікарів первинної ланки, 38 - вторинної і два лікарі з приватних клінік.

 

Конкурс проводиться спільно ДП «Прем’єр Експо» та ГО “Платформа здоров'я" з 2017 року у межах Міжнародної медичної виставки PUBLIC HEALTH.

 

Фото – Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2792717-nazvali-peremozca-cogoricnogo-konkursu-golovnij-likar-roku.html

 

Читайте також: У Києві провели десять унікальних операцій на серці

 

Переглядів: 467 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024