Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 4 » Медики Львівщини вкотре закликали жінок прийти на обстеження
18:35
Медики Львівщини вкотре закликали жінок прийти на обстеження

 

РЕПРОДУКТИВНА СИСТЕМА ЖІНОК – ПОТРЕБУЄ УВАГИ

 

 

 

 

 

 

З 7 по 20 жовтня триватиме акція «Дні профілактики патології шийки матки

і молочної залози у жінок» на Львівщині. З нагоди цього 4 жовтня п.р. відбувся брифінг.

 

 

«При виявленні онкологічних трансформацій на ранніх стадіях, ми можемо ефективно їх лікувати із практично стовідсотковим видужанням. Тому для запобігання і своєчасного виявлення передпухлинних станів та онкопатологій органів жіночої репродуктивної системи, важливими є систематичні профілактичні огляди. Цифрову мамографію можна пройти у міжрайонних скринінгових центрах, які мають сучасне обладнання і розташовані у Львові, Дрогобичі, Червонограді, Самборі, Стрию. Не позбавлені цього ризику і чоловіки, проте понад 99% всіх пацієнтів з раком молочної залози – це жінки. Тому своєчасне обстеження - це запорука здоров’я! Відповідальність за власне життя – в руках кожної жінки!», - розпочав заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько.

 

 

 

 

 

 

«Проблема справді є дуже актуальною. І наша область, напевно одна із не багатьох, може забезпечити безкоштовне скринінгове обстеження жінок. Ми хочемо донести до усіх, що рак, який виявлений на ранніх стадіях, у 95% повністю виліковний. Жінкам стало можливо виконувати більш інформативні дослідження. І найголовніше: попри дієве і високоякісне обладнання – маємо продовжувати роз'яснювальну, інформаційну кампанію. Життя жінок залежить від їхньої відповідальності за власне здоров’я: регулярні і вчасні обстеження можуть врятувати їхнє життя», - зазначила Мар’яна Служинська, директор Львівського обласного центру громадського здоров’я.

 

 

 

 

 

 

Як повідомив Олег Дуда, голова Українського лікарського товариства у Львові, заступник директора Львівського регіонального клінічно-діагностичного онкологічного центру, на сьогодні у області працюють 7 скринінгових центрів, у яких жінки можуть пройти обстеження і виявити пухлину на дуже ранніх стадіях, які легко лікуються. Запис на дослідження у ці скринінгові центри може провести сімейний лікар та ваш акушер-гінеколог чи онколог. «Минулого року ми виявили рак першої стадії у 82 жінок – по суті, завдяки скринінгу, ці життя були врятовані. Обстежуватись можна і не під час акції – нею ми привертаємо увагу до проблеми, жінка може пройти обстеження у будь-який час».

 

 

 

 

 

 

«Лікування раку залежить виключно від стадії розвитку патології шийки матки, від якої страждають переважно молоді жінки репродуктивного віку. Тому ще раз закликаю не відкладати обстеження, а прийти і пересвідчитись, що ви здорові», - Світлана Струк, експерт департаменту охорони здоров’я з онкогінекології.

 

 

 

 

 

 

Інформаційну кампанію проведуть й у театральному середовищі – акцію популяризують заньківчани. «Ми завжди із великою відповідальністю долучаємось до благодійних акцій. Більше 70 працівниць нашого театру вже пройшли обстеження. І закликаємо усіх гостей нашого театру регулярно перевірятись», - наголосив Андрій Мацяк – генеральний директор – художній керівник Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, Заслужений діяч мистецтв України.

 

Нагадаємо, що за минулорічну акцію було проведено 786 мамографій, у 12 осіб виявлено рак молочної залози. Серед оглянутих виявлено цитологічно 345 випадків патологій, що становить 1,4% від усіх оглянутих. Цитологічно рак виявлено у 18 жінок, підозра на рак – 25 жінок, важких дисплазій – 55, легких дисплазій – 247 жінок.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/8430.html

 

 

 

Переглядів: 471 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 02:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024