Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 7 » «В Україні 81% опитаних вважають психічне здоров'я в умовах війни дуже важливим», - опитування МКЧХ
14:26
«В Україні 81% опитаних вважають психічне здоров'я в умовах війни дуже важливим», - опитування МКЧХ

 

НЕВИДИМІ РАНИ

 

 

 

 

 

 

Про це повідомили УНН в прес-службі Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

 

"Майже три чверті, а точніше 73% міленіалів, опитаних у 15 країнах, сказали, що задовольняти потребу жертв воєн і збройних конфліктів в охороні психічного здоров'я так само важливо, як забезпечувати їх водою, їжею і дахом. Ці дані, взяті з опитування,.. у якому взяли участь більше ніж 15 тисяч осіб у віці від 20 до 35 років, показують, що зростає розуміння значущості проблем психічного здоров'я в ситуаціях конфліктів", - сказано в повідомленні.

 

Повідомляється, що найбільша кількість опитаних, які сказали, що потреба в охороні психічного здоров'я для жертв збройних конфліктів не менш важлива, ніж потреба в воді, їжі і даху, було в Сирії - 87%. На другому місці Індонезія - 82%, а на третьому Україна - 81%.

 

Сказано, що в місцях, постраждалих від збройних конфліктів, більше 20% населення страждає психічними розладами - від легкої депресії і тривожності до посттравматичного стресового розладу. У світі цей показник в три рази нижчий.

 

"Захист психічного здоров'я в умовах війни і насильства може бути не менш важливим для порятунку людських життів, ніж перев'язка ран, що кровоточать, або надання чистої води. Рани, невидимі для очей, не менше небезпечні", - заявив президент МКЧХ Петер Маурер.

 

Нагадаємо, в ООН назвали кількість загиблих на Донбасі дітей від мін.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1828553-v-ukrayini-81-milenialiv-vvazhayut-vazhlivim-psikhichne-zdorovya-v-umovakh-viyni-opituvannya

 

Переглядів: 354 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024