Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 7 » Тернопільська РО ТЧХУ – учасник відзначення Міжнародного дня людей похилого віку
16:19
Тернопільська РО ТЧХУ – учасник відзначення Міжнародного дня людей похилого віку

 

ВШАНУВАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Тернопільська РО ТЧХУ робить багато благодійних акцій: починаючи від

нарцисів, які кожної весни роздає перехожим, і закінчуючи безпрограшною лотереєю.

 

 

 

А 1 жовтня, коли у світі відзначали Міжнародний день людей похилого віку, червонохрестівці Тернопільського району також взяли участь у благодійній акції з цієї нагоди: влада району організувала вшанування пенсіонерів, що проживають у їх регіоні.

 

Це свято засноване з ініціативи ООН. Його мета — привернути увагу суспільства до проблеми упередженості стосовно літніх людей, зруйнувати стереотипи, пов’язані з їхнім життям.

 

Необ’єктивне ставлення до людей похилого віку — наслідок доволі поширеної думки, що ігнорування і дискримінація перестарілих є соціально прийнятним явищем.

 

В тій чи іншій формі воно існує в усіх країнах світу, що виявляється в громадській думці, на державному рівні, а також у засобах масової інформації.
Всі люди щасливі однаково, а нещасні — по-різному. І наскільки було би легше, якби люди по-сімейному піклувалися один про одного.

 

В умовах сьогодення дивує, що багато людей звертаються за підтримкою в різні благодійні і релігійні організації і не отримують її. Аж тоді йдуть по допомогу у районну організацію Товариства Червоного Хреста України.

 

Серед цих людей є самотні громадяни похилого віку, які опинилися на межі виживання. Значна кількість серед таких — немічні люди. Вони опинилися у скруті, їх зігнули хвороби, тож можуть знайти розраду лише в людській турботі та доброті.


Прикро, але людський біль для багатьох стає звичним. Черствість їхніх душ спонукає їх обминати увагою стареньких людей із особливими потребами, яким іноді доводиться стояти із протягнутою рукою, щоб отримати копійки на придбання ліків, а на залишки — купити хліба.


Сьогодні на теренах Тернопільського району проживають 17420 пенсіонерів, із них одиноких або одиноко проживаючих — 1636 осіб, майже 4000 інвалідів, з яких 236 дітей із особливими потребами.

 

В районі функціонує геріатричне відділення в с. Мишковичі, де надають медико-соціальну допомогу потребуючим одиноким громадянам похилого віку. Наразі там перебувають 20 жителів району.

 

Частими гостями там бувають представники органів державної влади, місцевого самоврядування, центральної районної лікарні і районної організації Товариства Червоного Хреста України, учні Мишковицької і Буцнівської шкіл.


В с. Плотича Білецької об'єднаної територіальної громади діє обласний хоспіс, де проходять лікування 32 особи з важкими захворюваннями. Більшість із них — мешканці нашого району.

 


На основі тісної співпраці Тернопільської районної організації Товариства Червоного Хреста України з районною державною адміністрацією, районною радою, об'єднаними територіальними громадами, медикам, працівниками освіти і соціального захисту, благодійними організаціями та представниками релігійних конфесій була прийнята програма підтримки і розвитку «Турбота і милосердя» на 2017-2021 роки.

 

Основним її завданням є посилення соціального, медичного захисту інвалідів усіх категорій, людей похилого віку, створення сприятливих умов для їх життєдіяльності, захист прав, наданих Конституцією та законами України.
 

Цьогоріч у Міжнародний день людей похилого віку голова Тернопільської районної організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Нижник, заступник голови Тернопільської районної ради Микола Михальчишин, керуючий справами Тернопільської районної ради Богдан Ящик, в. о. головного лікаря Тернопільської центральної районної лікарні Іван Трач навідалися в геріатричне відділення в с. Мишковичі та хоспіс у с. Плотича Білецької об'єднаної територіальної громади.

 

Звичайно, не з порожніми руками прибули до них керівники Тернопільського району і представники громадськості. Однак найціннішим у таких візитах для одиноких і хворих людей є живе спілкування, турбота, увага.

 

Тож невеличка концертна програма, підготована учнями Мишковицької ЗОШ I-III ст., була оцінена поважними глядачами вдячними оплесками.
 

Довкола кожного з нас є старенькі, які потребують підтримки, уваги і тепла.
Допоможіть їм словом чи ділом. Нехай їх життя стане спокійнішим і радіснішим від нашої турботи!

 

 

Фото – Тернопільської РО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/ternopilredcross/photos/pcb.974568332880450/974566366213980/?type=3&theater

 

Переглядів: 323 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 09:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024