Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 10 » Товариства Червоного Хреста Німеччини, Люксембургу й України розпочинають новий проєкт на Донеччині (ВІДЕО)
16:43
Товариства Червоного Хреста Німеччини, Люксембургу й України розпочинають новий проєкт на Донеччині (ВІДЕО)

 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОГО ПРОЕКТУ

 

 

 

 

 

 

9 жовтня в м. Краматорську відбулася презентація нового проєкту допомоги Донеччині

національних товариств Червоного Хреста – Німеччини, Люксембургу та України.

 

 

Генеральний директор  Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус і Генеральний секретар Німецького Червоного Хреста Крістіан Рейтер 9 жовтня презентували в м. Краматорську новий спільний проект у співпраці з Люксембурзьким Червоним Хрестом «Лінія життя: підтримка людей, постраждалих внаслідок конфлікту в Україні, шляхом надання багатоцільових ваучерів та покращення інфраструктури охорони здоров'я», що діятиме у Донецькій області до кінця 2020 року.

 

Два мільйони євро будуть спрямовані на потреби мешканців населених пунктів поблизу лінії розмежування. Про це повідомив Генеральний секретар Німецького Червоного Хреста Крістіан Рейтер під час прес-конференції в Антикризовому медіа-центрі.

 

“У співпраці з Люксембурзьким Червоним Хрестом ми розпочинаємо новий спільний проект в Донецькій області, який має назву “Лінія життя: підтримка людей, постраждалих внаслідок конфлікту в Україні, шляхом надання багатоцільових ваучерів та покращення інфраструктури охорони здоров’я”. Проєкт має на меті задовольнити актуальні потреби жителів прифронтових населених пунктів та внутрішньо переміщених осіб”, – розповів пан Крістіан Рейтер.

 

Як зазначив координатор проекту Харіс Алєвич, цей проєкт є мультисекторальною допомогою, яку Червоний Хрест надаватиме мешканцям Бахмутського, Ясинуватського, Костянтинівського та Мар’їнського районів. Всього планується охопити 6500 людей.

 

“Першій компонент проєкту передбачає видачу 2100 людям грошових ваучерів різноцільового характеру. Наразі іде фаза пошуку та оцінки потреб жителів, які потребують такої допомоги. Другий компонент – відновлення мережі первинної ланки медицини у так званій “сірій зоні”. Зокрема, будуть реконструйовані зруйновані будівлі ФАПів та амбулаторій, оснащені меблями та медичним обладнанням, проведені тренінги з підвищення кваліфікації медперсоналу”, – пояснив пан Харіс Алєвич.

 

За словами голови Місії Люксембурзького Червоного Хреста в Україні Володимира Петрова, кінцевою метою втілення другого компоненту проєкту є припинення відтоку медичних фахівців з регіону та покращення рівня медичних послуг, що вкрай потрібно місцевим мешканцям.

 

Представники міжнародних товариств Червоного Хреста високо оцінили співпрацю з українськими партнерами. Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус повідомила, що з початку збройного конфлікту на Сході країни більше 800 мільйонів гривень власних коштів було спрямовано на допомогу населенню, постраждалому внаслідок конфлікту, а також внутрішньо переміщеним особам. В той же час вкрай важлива підтримка з боку міжнародних товариств Червоного Хреста.

 

“Ми безмежно цінуємо гуманітарну допомогу, яка на регулярній основі багато років поспіль надходить від Німецького Червоного Хреста. Дякуємо за те, що плануєте не лише продовжувати гуманітарні програми, розпочаті на Донеччині, а й впроваджувати нові”, – підкреслила Лілія Білоус.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

У презентації нового проекту взяла також участь й виконавчий директор Виконавчого комітету Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України п. Світлана Єрохіна.
 

 

 

 

Фото - скріншот з відео

За джерелом:

http://акмц.укр/mizhnarodniy-chervoniy-hrest-rozpochinaye-noviy-masshtabniy-proyekt-na-donechchini/

 

 

 

 

Переглядів: 485 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024