Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 11 » Сьогодні - Міжнародний день дівчат
16:43
Сьогодні - Міжнародний день дівчат

СИЛА ДІВЧАТ: СПОНТАННА ТА НЕСТРИМНА

 

 

 

 

Міжнародний день дівчат проголошений Організацією Об’єднаних Націй у грудні

2011 року на знак визнання прав дівчат. Він відзначається щорічно 11 жовтня.

 

 

19 грудня 2011 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, в якій проголосила 11 жовтня Міжнародним днем ​​дівчат, як знак визнання прав дівчат і їх унікальних проблем, з якими вони стикаються в усьому світі, зокрема, з дискримінацією та насильством.

 

Міжнародний день дівчат дозволяє зосередити увагу на необхідності вирішення проблем, з якими стикаються дівчатка, і заохочувати розширення прав і можливостей дівчат та здійснення їхніх прав людини.

 

Кожен рік заходи в рамках Міжнародного дня дівчат присвячені певній темі. Вперше день дівчаток відзначався в 2012 році і був присвячений актуальній для багатьох країн світу проблемі – дитячим шлюбам, які є порушенням основних прав людини і негативно впливають на всі аспекти життя дівчат, позбавляючи їх дитинства, загрожують і здоров’ю, і життю дівчаток.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день дівчат покликаний продемонструвати і знайти шляхи вирішення проблем, з якими стикаються вони, а також нагадати про важливість розширення їх можливостей і захисту своїх прав.

 

До цього переліку входять: можливість отримання освіти, повноцінного харчування, медичного обслуговування, соціальні права, захист від дискримінації, насильства та примусового заміжжя в дитячому віці.

 

  • за даними ООН, у світі налічується понад 1 мільярд дівчаток у віці до 18 років. Щодня у будь-якому куточку світу вони стикаються з дискримінацією та утисками.
  • близько 30% дівчат у світі вперше вступають у шлюб до досягнення ними 18-річного віку. Частіше це явище спостерігається в країнах Південної Азії, Африки, Латинської Америки. При цьому, за останні 15 років світова спільнота домоглася значного прогресу в поліпшенні життя дівчаток.
  • за оцінками ЮНЕСКО, 130 мільйонів дівчаток віком від 6 до 17 років не навчаються в школі.

У наступні роки заходи в рамках Дня були присвячені таким актуальним темам, як: «Новаторський підхід до освіти дівчат», «Розширення можливостей дівчат-підлітків: припинення циклу насильства», «Поліпшення становища дівчат означає прогрес у досягненні цілей: що важливо для дівчат».

Темою 2019 року визначена: «Сила дівчат: спонтанна та нестримна».

В Міжнародний день дівчаток всім державам рекомендується проводити тематичні заходи, присвячені обговоренню можливих шляхів вирішення проблем дівчат. Заохочуються різноманітні тематичні акції, зустрічі та семінари покликані підкреслити необхідність дотримання всіх соціальних прав дівчат.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://rubryka.com/2019/10/11/den-divchat/

 

Переглядів: 370 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024