Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 12 » Мінтериторій обіцяє наступного року нову систему адміністративно-територіального устрою
14:28
Мінтериторій обіцяє наступного року нову систему адміністративно-територіального устрою

 

БЛАГІ НАМІРИ?

 

 

 

 

 

 

Наступного року в Україні має бути створена нова система адміністративно-

територіального устрою, що дозволить розбудувати багаторівневе врядування.

 

 

Про це заявив перший заступник міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький (на знімку) під час семінару в Брюсселі (Бельгія), передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

 

"У 2020 році в Україні вже має бути створено нову систему адміністративно-територіального устрою. Це дасть змогу розбудовувати систему багаторівневого врядування, яка є однією з ключових передумов для ефективного планування та впровадження регіональної політики", - зазначив Живицький.

 

За його словами, новий уряд прагне побудувати згуртовану, децентралізовану, демократичну, конкурентоспроможну Україну, і що сьогодні потрібно зосередитися на нових підходах до регіонального розвитку.

 

"Важливо, щоб проекти регіонального розвитку планувалися "знизу вгору" і сприяння надавалося проектам, спрямованим на впровадження інновацій, розвиток нового виробництва, підвищення рівня зайнятості, зростання малого та середнього бізнесу, підвищення спроможності влади до ефективної реалізації політики через навчання", - додав він.

 

Також він повідомив, що в Україні вже розпочалась імплементація європейського підходу смарт - спеціалізації і зараз у регіонах триває процес підприємницького відкриття для визначення смарт - спеціалізації регіонів.

 

Крім того, нововведенням у стратегічному плануванні регіонального розвитку, що наближує Україну до ЄС, є і започаткування обов’язкової процедури стратегічної екологічної оцінки для державної та регіональних стратегій розвитку.

 

Також триває робота над інтегрованою геоінформаційною системою, використання якої дозволить значно підвищити ефективність управління регіональним розвитком на усіх рівнях врядування.

 

Нагадаємо, минулого року Кабінет міністрів схвалив законопроект “Про засади адміністративно-територіального устрою України”, який є одним із пріоритетних документів для проведення децентралізації.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1829481-minteritoriy-obitsyaye-nastupnogo-roku-novu-sistemu-administrativno-teritorialnogo-ustroyu

 

 

Переглядів: 406 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 07:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024