Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 15 » Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день сільських жінок
15:37
Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день сільських жінок

 

ВИКОРІНЕННЯ ЗЛИДНІВ – НА ПЛЕЧАХ СІЛЬСЬКИХ ЖІНОК

 

 

 

 

 

 

 

 

На сьогодні понад чверть всього населення нашої планети - це сільські жінки.

Основним джерелом їхнього існування є природні ресурси і сільське господарство.

 

 

Уперше Міжнародний день сільських жінок відзначався 15 жовтня 2008 року. В резолюції Генеральної Асамблеї від 18 грудня 2007 року, яка офіційно проголосила цей день, визнається «надзвичайно важлива роль сільських жінок, зокрема й жінок, представниць корінних народів, та їхнього внеску в розвиток сільського господарства і сільських районів, підвищення продовольчої безпеки і викоріненню злиднів у сільських районах».

 

На сьогодні понад чверть всього населення планети становлять сільські жінки. Основним джерелом їхнього існування є природні ресурси та сільське господарство. В країнах що розвиваються, сільські жінки становлять приблизно 43% сільськогосподарської робочої сили, і на них покладена основна відповідальність за забезпечення продовольчої безпеки, так як вони виробляють і переробляють більшу частину продовольства.

 

З урахуванням того, що 76 відсотків найбідніших мешканців планети живуть у сільській місцевості, забезпечення доступу сільських жінок до виробничих сільськогосподарських ресурсів сприяє скороченню масштабів голоду і злиднів у світі, і надає вирішального значення ролі сільських жінок в успішній реалізації нового питання денного в царині сталого розвитку до 2030 року.

 

ООН зазначає, що сільські жінки можуть стати потужним каталізатором глобального прогресу за умови подолання певних перешкод і проблем, адже багато з них не мають доступу до землі, ринків, фінансових засобів, системи соціального забезпечення і послуг. Чимало з них зіштовхуються з серйозними загрозами у сфері безпеки, зазнають відвертої дискримінації.

 

 

Вони не тільки забезпечують свої сім’ї продуктами, водою і енергоносіями, але також беруть активну участь у несільськогосподарської діяльності, що має величезне значення для забезпечення надійних засобів для існування та продовольчої безпеки своїх власних домашніх господарств. Їх турботи по догляду за дітьми, літніми людьми і навіть хворими, і немічними, гідні найглибшої поваги.

 

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших сільських жінок, бажаємо їм сил і міцного здоров’я, тепла і затишку їх домашнього вогнища!

 

Нехай бадьорість і позитивний настрій не покидає Вас ніколи! Зі святом Вас! І всіх благ!

 

 

Фото – Укрінформ

За джерелами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2797372-15-zovtna-pamatni-dati.html

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=497

 

 

Переглядів: 347 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 00:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024