Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 21 » В Індії студентів змусили складати іспит з коробками на голові
11:42
В Індії студентів змусили складати іспит з коробками на голові

 

НЕЗВИЧАЙНИЙ ЕКЗАМЕН

 

 

 

 

 

 

 

У штаті Карнатака, що в Індії, першокурсників коледжу змусили

складати письмовий іспит з картонними коробками на головах.

 

 

У такий спосіб адміністрація намагалася запобігти списуванням, повідомляє Times of India.

 

"Дивакуватий набір світлин, на яких студенти носять картонні коробки на головах у штаті Карнатака, Індія, під час іспиту в коледжі, щоб не допустити списування", - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

Такий захист від списування викладачі використали під час іспиту з хімії. У місцевому управлінні освіти назвали таке поводження зі студентами «нелюдською ідеєю» та винесли офіційне попередження керівництву закладу.

 

 

 

 

 

 

Адміністрація коледжу вже вибачилася за цю ситуацію: там наголосили, що використовували коробки виключно для боротьби зі списуванням та не хотіли принизити студентів.

 

Також в адміністрації заявили, що перед іспитом отримали згоду абітурієнтів на такий тип "захисту від списування".

 

Наш коментар:

 

Зміст інформації, розміщеної вище, викликає якщо не здивування, то принаймні нерозуміння, як таке могло статися. Виникає відразу два запитання: як до такого могла додуматися педагоги, і чому адміністрації коледжу треба було вибачатися перед студентами.

 

Справді, описана подія виглядає фантастичною. Ніби якийсь химерний Хеловін. Але це лише на перший погляд. Згадаймо, в 1973 р. японський письменник Кобо Абе написав роман «Людина-коробка», в якому детально описано життя людини у картонній коробці. Це значить, що педагоги, котрі додумалися до екзамену у такій формі, мали від чого відштовхнутися, тому що роман публікувався у роки їх молодості і був дуже на той час популярним.

 

Дивує також і те, чому ж адміністрації коледжу треба було вибачатися перед студентами за таку форму іспиту? Що тут такого ганебного?

 

А річ у тім, що на Сході людина з коробкою на голові вважається такою, що, будучи живою, погоджується нібито на добровільну смерть. Через це її вважають там навіть рангом нижчою за жебрака. Крім презирства такі люди на Сході не викликають жодних інших емоцій. Тому, одягнувши на голови студентів коробки, адміністрація коледжу хотіла того, чи не хотіла, прирівняла своїх вихованців до людей-коробок, що є великою образою для тамтешнього суспільства. Ось тому їй і довелося вибачатися.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2802574-v-indii-studentiv-zmusili-skladati-ispit-z-korobkami-na-golovi.html

https://pidruchniki.com/15410104/literatura/kobo_abe_pismennik_pislyavoyennogo_pokolinnya_tvorets_romanu-paraboli_zhinka_piskah_lyudina-korobka

 

 

Переглядів: 400 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024