Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 21 » На Закарпатті вперше за 10 років виявили дифтерію
21:57
На Закарпатті вперше за 10 років виявили дифтерію

 

ДИФТЕРІЯ - ВІДРОДЖУЄТЬСЯ

 

 

 

 

 

 

В Ужгороді виявлено перший за 10 років випадок захворювання на дифтерію.

 

 

Про це на прес - конференції 21 жовтня повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров, інформує закарпатський сайт ПроЗахід.

 

“Захворювання на дифтерію виявили у студента 5 курсу УжНУ, іноземця, який 17 жовтня поступив у обласну клінічну інфекційну лікарню. Хлопець прийшов до лікаря із скаргами на біль в горлі та високу температуру, а вже під час обстеження у нього виявили дифтерійну паличку”, - повідомила Біров.

 

Як відзначили у КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня Закарпатської облради», наразі хворий знаходиться в лікарні, стан його задовільний, на даний час провели всі необхідні діагностичні заходи.

 

«За нашими даними, цей штам не токсичний, і він не викликає таких змін, як справжній токсичний штам дифтерійної палички», – пояснив директор медзакладу Михайло Поляк.

 

Зі слів Поляка, наразі кількість вакцинаційного матеріалу в регіоні достатня, але за 9 місяців поточного року було вакциновано лише 48% населення. Для того ж, щоб скласти колективний імунітет, треба мати не менше 95%.

 

“Наголошуємо, що щепитися треба і дітям, і дорослим, вакцина є одною з обов’язкових. Радимо довго не роздумувати, адже багато хто не знає, чи щеплений він взагалі, чи пройшов він ревакцинацію, а вакцина у достатній кількості з’явилася у нас лише впродовж останніх двох років. Просимо звернутися до своїх дільничних, сімейних лікарів чи педіатрів і пройти щеплення” - акцентував Поляк.

 

З його слів, наразі в області є 8 доз протидифтерійної сироватки індійського виробництва.

 

Як повідомила лікар-епідеміолог ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Любов Данич, в Ужгороді востаннє випадки цього захворювання фіксувалися в 2009-2010 роках. Після 17 жовтня, як надійшло термінове повідомлення про виявлений випадок, одразу почалася робота, наразі оглядають всіх контактних осіб, студентів, педагогів. Хворі, у яких виявили захворювання носоглотки, відправлені на обстеження.

 

Біров, у свою чергу, пояснила, що є зв’язок з університетом, зроблено запит з приводу щеплень контактних осіб, бо імунний статус цих людей не ясний. Якщо ж статус не відомий, ця особа вважається нещепленою.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2803244-na-zakarpatti-vperse-za-10-rokiv-viavili-difteriu.html

 

Читайте також: На Тернопільщину надійшла сироватка проти дифтерії

Переглядів: 443 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 10:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024