Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 23 » Куріння батьків у кілька разів підвищує ризик виникнення синдрому раптової смерті у дітей – медик
18:45
Куріння батьків у кілька разів підвищує ризик виникнення синдрому раптової смерті у дітей – медик

 

…ЩОБ НЕ СТАЛОСЬ НЕСПОДІВАНОК

 

 

 

 

 

 

Вторинний тютюновий дим впливає, в першу чергу, на дітей,

в кілька разів підвищуючи ризик виникнення синдрому раптової смерті дитини.

 

 

 

Про це розповів кандидат медичних наук, фахівець з відмови від куріння Отто Стойка під час прес - конференції в Києві, передає кореспондент УНН.

 

"Вторинний дим впливає, в першу чергу, на дітей, і, наприклад, синдром раптової смерті дитини пов'язують також із тим, що курять батьки, і це підвищує в декілька разів ризик померти від синдрому раптової смерті", - зазначив Стойка.

 

За його словами, у американських педіатрів є навіть поняття ранкового виклику понеділка, який пов'язаний із тим, що багато дітей, залишаючись на вихідних вдома із батьками, які курять у приміщеннях, захворюють на отит середнього вуха чи бронхіт. Згідно з результатами дослідження, в Європі від тютюнового диму щороку помирає 344 дитини.

 

При цьому він додав, що батьки часто не усвідомлюють обсягу проблеми і вважають, що якщо вони покурили десь на вулиці чи на балконі, це усуває небезпеку, втім насправді у маленьких дітей настільки вразлива дихальна система, що вони дуже сильно відчувають дим навіть від волосся й одягу батьків і таким чином наражаються на небезпеку.

 

Також, за інформацією фахівця, в автомобілі тютюновий дим має в 25 разів більшу концентрацію, ніж вдома.

 

"Для дітей дуже небезпечно, коли дорослі курять в автомобілі", - наголосив медик. За його словами, в ряді країн діє заборона на паління у присутності дітей молодше 12 років.

 

Нагадаємо, позитивний вплив на стан серця у разі відмови від шкідливих звичок дорівнює проведенню оперативного втручання.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1831604-kurinnya-batkiv-u-kilka-raziv-pidvischuye-rizik-viniknennya-sindromu-raptovoyi-smerti-u-ditey-medik

 

Переглядів: 357 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 17:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024