Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 24 » 24 жовтня - Всесвітній день боротьби з поліомієлітом (ВІДЕО)
20:19
24 жовтня - Всесвітній день боротьби з поліомієлітом (ВІДЕО)

 

 ЩЕПЛЕННЯ - НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ ВІД ПОЛІОВІРУСУ

 

 

 

 

 

 

 

Щороку 24 жовтня у світі відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета цього дня - привернути увагу світової спільноти до цього захворювання, загрозливих наслідків та необхідності профілактики.

 

 

З нагоди цього в холі Львівської обласної державної адміністрації відбувся брифінг. На ньому перед представниками ЗМІ виступили провідні спеціалісти, представники громадськості та ті, хто зазнав колись нападу цієї недуги.

 

 

 

 

 

 

“Вірус розповсюджується надзвичайно легко і у випадку захворювання настає або глибока інвалідизація, або смерть пацієнтів. Надзвичайно важливо, щоб батьки відповідально ставились до проведення вакцинації своїх дітей. На сьогодні область повністю забезпечена вакцинами, потрібно лише бажання батьків захистити своїх дітей”, - зазначила в.о. начальника відділу материнства та дитинства Департамент охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Любомира Кутневич.


 

За словами, головного експерта департаменту охорони здоров’я з епідеміології Наталії Тімко, поліовірус поширюється від людини до людини, через заражену їжу, воду, а також повітряно-крапельним шляхом.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Важливо пам’ятати, що завжди існує нагляд за поліомієлітом. Тобто, якщо у дитини до 14 років або дорослої людини раптово підвищується температура і виникають розлади рухової функції без порушення чутливості, то це є підставою для госпіталізації, визначення діагнозу - гострий млявий параліч і безкоштовно держава обстежує на наявність поліовірусів”, - наголосила Наталія Тімко.
Як підкреслила Наталія Тімко, зупинити хворобу можна лише тоді, коли кількість вакцинованих буде не менше 95% населення.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

“Від поліомієліту існує дві вакцини, одна з них жива, інша - інактивована. Перше і друге введення здійснюється інактивованою вакциною, а третє і далі – живою. Від живої вакцини ми не можемо відмовитись , тому що, по-перше, лише вона здатна викликати в організмі дитини місцевий імунітет. По-друге , якщо ми вакцинуємо живою вакциною, під час того як людина виділяє вірус відбувається проепідемічування населення і захищаються навіть дехто з оточуючих, хто не був активно провакцинований. Тому вакцинація завжди безпечна і ефективна, а хвороба підступна і набагато простіше здійснити профілактику, аніж лікувати людей”, - підкреслила Наталія Тімко.


 

Зазначимо, вакцинація проти поліомієліту проводиться в 2 і 4 місяці інактивованою поліомієлітною вакциною, в 6 і 18 місяців, 6 і 14 років - живою вакциною.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Рада молодих лікарів з 2015 року активно долучається до кампаній з вакцинопрофілактики. Ми проводимо різні флешмоби та події аби привернути увагу до важливості даного процесу. Тепер ми спільно з Ротарі Інтернешнл долучились до боротьби з поліомієлітом», - голова ради молодих лікарів Львівщини Мар’яна Іськів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«У 1970 році Ротарі Інтернешнл ініціював проведення першої кампанії по щепленню на Філіппінах, отримавши позитивні результати. В 1985 році ротарійці проголосили що програма ПоліоПлюс стане найбільшою гуманітарною програмою по знищенню поліомієліту в світі. Це друга хвороба, яку людству вдасться викорінити шляхом вакцинації. В 1988 році була прийнята загальна ініціатива спільно з ВООЗ та ЮНІСЕФ, пізніше приєднався фонд Білла та Мелінди Гейтс. Вже 40 років, як ми працюємо в цьому напрямку, пообіцявши людству та дітям усієї планети, що знищимо поліомієліт, як хворобу і вона більше ніколи нікому не загрожуватиме. Свою обіцянку ми виконали майже на 99,99%. Залишилось зовсім трошки. Але зусилля мають проводитись по всьому світі. Вже минуло три роки, відтоді як був зареєстрований останній випадок цієї недуги в Африці. Наступного року цей континент буде визнано вільним від поліомієліту. Від нас усіх залежить як швидко ми подолаємо хворобу і обережемо дітей планети від цього вірусу», - повідомила член Національного Комітету Поліо Плюс в Україні Ольга Яловенко.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Закликаємо батьків перевірити картки вакцинації свої дітей, подивитись чи усі дози зроблені згідно з віком і не чекати допоки трапиться спалах або лікар викличе для вакцинації”, - наголосила представник ГО «Батьки за вакцинацію» Катерина Попович.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мистецтвознавець, Заслужений діяч мистецтв України Любов Волошин, яка уражена вірусом поліо ще з 1,5 річного віку, закликала батьків не нехтувати здоров’ям своїх дітей, обов’язково провести вакцинацію. Адже хвороба вплинула не тільки на її здоров’я, але й на подальшу долю.

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА та Ольги Яловенко/ Facebook

За джерелом:

https://www.facebook.com/lvivphc/photos/pcb.454829738488370/454827235155287/?type=3&theater

 

Переглядів: 337 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 23:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024