Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 24 » Олена Зеленська подивилася, як харчуються школярі Японії
21:46
Олена Зеленська подивилася, як харчуються школярі Японії

 

ШКІЛЬНІ ДІЄТОЛОГИ – МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

 

Дружина Президента Олена Зеленська в Японії ознайомилася

з організацією системи харчування дітей в молодшій школі.

 

 

Про це повідомляється на сайті глави держави.

 

“У рамках особистої програми під час робочого візиту Президента України до Японії дружина глави держави Олена Зеленська відвідала молодшу школу Когай, у якій навчаються діти з першого до шостого класу. Її зустрічав директор, працівники закладу та першокласники”, - ідеться в повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Зазначається, що Олена Зеленська обговорила зі шкільним дієтологом особливості дитячого харчування в Японії. Зокрема, їй розповіли про те, що дітей у місцевих школах годують обідами, які за державними нормативами становлять третину від денної норми їжі дитини. У кожній школі обов’язково є дієтолог, котрий відповідає за збалансовану систему харчування.

 

«Наявність дієтолога у школі дуже важлива, і мені хотілося б, щоб це втілили й в Україні», – розповіла дружина Президента.

 

Українській першій леді також показали приміщення, у якому готують обіди: зайти туди неможливо, адже на кухні дотримуються суворих санітарних норм.

 

Як зауважили в ОП, працівники потрапляють всередину у змінному одязі та в масці, дієтологи консультують батьків школярів щодо індивідуальної харчової непереносимості, а на початку кожного місяця працівники школи надсилають батькам меню, щоб вони могли проконтролювати харчування дитини.

 

Обідають учні просто у класі, причому діти беруть активну участь у процесі підготовки та прибирання: є чергові, які роздають їжу та наводять лад у школі.

 

Олена Зеленська також відвідала уроки фізичної культури та дізналася, що тут діти також максимально залучені до процесу: вони вимірюють час, за який їхні однокласники складають нормативи, та записують результати. Японці переконані, що це допомагає відчути власну відповідальність і навчитись піклуватися про інших.

 

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський з українською делегацією 21-24 жовтня перебуває з робочим візитом у Японії, де взяв участь у церемонії інтронізації імператора.

 

Фото: сайт Президента

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2805032-olena-zelenska-podivilasa-ak-harcuutsa-skolari-aponii.html

 

Переглядів: 357 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024