Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 25 » «Цінуй моє життя»: у Вінниці розставили іграшки на дорозі, аби спонукати водіїв до уважності за кермом (ВІДЕО)
16:35
«Цінуй моє життя»: у Вінниці розставили іграшки на дорозі, аби спонукати водіїв до уважності за кермом (ВІДЕО)

 

 

 

Минулого року в аваріях на дорогах Вінниці постраждала 41 дитина, одна з них загинула. Щоб нагадати водіям про важливість обережного керування автомобілем та дотримання правил дорожнього руху, школярі гімназії №1 разом з патрульною поліцією та Червоним Хрестом влаштували акцію «Цінуй моє життя».

 

Тож 24 жовтня, поблизу лікарні ім. Пирогова, учні школи-гімназії №1 разом з патрульними поліцейськими влаштували акцію для водіїв, аби спонукати їх дотримуватися правил дорожнього руху.

 

Патрульні виставили на подвійній суцільній лінії 41 іграшку, які символізують дітей, що постраждали у ДТП на дорогах міста протягом 2018 року.

На водіїв з проїжджої частини дивились плюшеві котики, слони, ведмедики та інші тварини. Зібрали іграшки самі ж школярі.

 

 

 

 

 

 

 

До речі, ще до початку акції до поліцейських підійшов незадоволений вінничанин, який вважав, що подібна акція відволікатиме увагу водіїв і “що люди почнуть виходити з машин робити селфі”.

 

За словами т.в.о. начальника відділу з’язків із громадськістю Управління патрульної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта Олени Вотякової, самі ж водії спершу із посмішкою запитували патрульних для чого вони розкладають іграшки на дорозі, однак почувши пояснення, що іграшки символізують дітей, які постраждали минулого року, ставлення водіїв дещо змінювалось і ставало вже менш веселим.

 

 

 

 

 

 

– Ця 41 іграшка символізують тих дітей, життя яких змінилося через потрапляння в аварію. Одна дитина загинула. Сьогодні ми хочемо нагадати водіям, що саме від них залежать дитячі життя і саме вони повинні бути обережними і обачні на дорозі, – пояснила Олена Вотякова. – Звісно, пояснюємо водіям. Я ось зараз допомагала розставляти іграшки, регулювала рух, щоб все було безпечно, і декілька водіїв, посміхаючись, запитали мене про те, що ми тут робимо. Коли я пояснювала, що це 41 дитина, яка потрапила в аварію, їхні обличчя одразу змінювались.

 

Олена Вотякова пояснила, що для акції обрали саме цю ділянку дороги тому, що тут завжди жвавий рух і чимало порушень як з боку водіїв, так і пішоходів.

 

 

 

 

 

 

Примітно, що навіть попри присутність патрульних деякі водії все ж порушували правила та переїжджали подвійну суцільну не в спеціально позначеному місці.

 

Незабаром до місця акції підійшли близько 50 учнів школи №1, які навчаються у 5,6 та 10 класах. Молодших школярів розділили на декілька груп. Одні в супроводі патрульних та вчителів певний час стояли на проїжджій частині, тримаючи довгий плакат із написом “Наше життя в твоїх руках. Пам’ятай, ми теж є учасниками руху”.

 

 

 

 

 

 

До речі, до сьогоднішньої акції учні готували плакати протягом декількох днів. Допомагали їм в цьому й шкільні працівники. Зокрема, один із плакатів у вигляді яскравої квітки з правилами дорожнього руху – робота шкільної психологині Анастасії Гальчук.

 

 

 

 

 

 

– Ми хочемо показати всім людям, що нашій гімназії не байдужі майбутнє, здоров’я та безпека не лише дітей, а й всіх громадян Вінниці. Ми малювали плакати, діти самі приносили іграшки і так ми долучилися. Ось цю квітку я сама робила, тут такі основні правила безпеки руху, вона яскрава і показує, що це дуже важливо. Робила її днів три, вирізала, малювала, – посміхаючись відповіла Анастасія Гальчук.

 

 

 

 

 

 

Інша група учнів разом з поліцією виходила на пішохідний перехід на час зеленого світла світлофору та показували водіям свої плакати, ще одна група стояла ближче до перехрестя. Шестикласники щиро раділи, коли водії їм сигналили та махали у відповідь. Питаємо Арсенія Начинського та Назара Мазура чи вони самі дотримуються правил дорожнього руху і чи не потрапляли в неприємні ситуації на дорозі.

 

 

 

 

 

 

– На пішохідному переході постійно треба дивитися наліво та направо, щоб не було машин, і тоді вже переходити. Навіть, якщо вже є зелений колір, – розповів Арсеній.

– Навіть якщо є світлофор, то потрібно дійти до середини дороги і подивитися по сторонам, тому що може у якогось водія гальма відмовили чи він заснув, бо їде довго, то потрібно подивитись і потім далі йти, – додав Назар.

 

 

 

 

 

 

 

Розповідають, що правилам дорожнього руху вчили і батьки, і вчителі у школі, й вони самі їх завжди дотримуються. Щоправда, у знайомий Арсенія потрапляв раніше у ДТП, а Назара самого ледь не збив автомобіль.

 

– Я переходив дорогу і водій ніби зупиняється, але потім натискає на гальма і я відійшов в сторону, відстрибнув більше, щоб він мене не збив. Це було на пішохідному переході, – розповів Назар.

 

 

 

 

 

 

Поряд представники Червоного Хреста Вінницької обласної організації навчали старшокласників надавати першу допомогу постраждалим у ДТП. Для наочності все показували на манекені. Майстер-клас для юних учасників благодійної акції провів тренер Червоного Хреста Вінниччини з першої допомоги Юрій Марценюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Загалом акція тривала близько півгодини, після цього патрульні зібрали іграшки, аби не створювати незручностей на дорозі і рух автотрасою ввійшов у звичне русло.

 

 

 

 

 

 

Автор - Дар'я Гоц, 24 Жовтня 2019

 

 

Фото: Ольги Мірошниченко

За джерелом:

https://vezha.vn.ua/tsinuj-moye-zhyttya-u-vinnytsi-rozstavyly-igrashky-na-dorozi-aby-zaklykaty-vodiyiv-buty-uvazhnymy-za-kermom-foto/

 

 

Переглядів: 391 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024