Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 25 » В Одеському санаторії імені В.П. Чкалова навчались сьогодні пожежній безпеці
18:29
В Одеському санаторії імені В.П. Чкалова навчались сьогодні пожежній безпеці

 

ТРЕНІНГ З ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

 

 

 

 

 

 

Нині, 25 жовтня, в ДЗ «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій

імені В. П. Чкалова» МОЗ України у м. Одесі навчалися пожежній безпеці.

 

 

 

 

 

 

 

Метою навчань було відпрацювання працівниками санаторію  дій у разі виникнення пожежі на об’єктах з масовим перебуванням людей та правильним заходам у разі необхідності рятування людей із приміщень.

 

 

 

 

 

 

Керівництво тренінгом здійснював інженер оперативно - рятувальної служби цивільного захисту санаторію Ігор Дмитрович Луньов.

 

 

 

 

 

Допомагали керівнику тренінгу - завідувач господарством санаторію Олег Анатолійович Цапко та комендант Бичіко Ібраімович Шотадзе. Загальне керівництво навчаннями здійснював головний лікар санаторію Іван Ілліч Булгару.

 

 

 

 

 

 

 

На знімку: (зліва направо) завідувач господарства – Цапко Олег Анатолійович, головний лікар – Булгару Іван Ілліч, інженер оперативно - рятувальної служби цивільного захисту – Луньов Ігор Дмитрович, комендант – Шотадзе Бичіко Ібраімович

 

 

 

 

 

 

Завдяки злагодженим і оперативним діям цих та інших рятувальників - добровольців вдалось ліквідувати «пожежу» у короткі терміни та уникнути жертв.

 

 

 

 

 

 

До навчань не залучалась жодна пожежна техніка. Обійшлися одними вогнегасниками і силами учасників акції.

 

 

 

 

 

 

Старшокласники, котрі лікуються у санаторії, також виявили бажання взяти участь у навчаннях з пожежної безпеки.

 

 

 

 

 

В рамках проведення даного заходу керівники тренінгу провели навчання з персоналом закладу. Зокрема нагадали правила поведінки під час виникнення пожежі з використанням первинних засобів пожежогасіння.

 

 

 

 

 

 

Підбиваючи підсумки сьогоднішніх навчань, головний лікар Іван Ілліч Булгару вказав на основні аспекти під час гасіння пожежі на подібних об’єктах та наголосив на необхідності злагодженої взаємодії між персоналом закладу для забезпечення максимальної безпеки маленьких пацієнтів і супроводжуючих їх осіб.

 

 

 

 

 

 

Головний лікар відзначив: «Такі навчання допомагають відпрацьовувати тактику гасіння пожежі та дозволяють підтримувати сили та засоби у підвищеній готовності до реагування на випадок надзвичайних ситуацій».

 

 

 

 

 

 

У тренінгу з пожежної безпеки взяли участь також заступник головного лікаря з медичної частини – Серафімова Ельвіра Віталіївна та головна медична сестра – Павлова Ірен Сергіївна.

 

 

 

 

 

 

На знімку: (зліва направо) головна медична сестра – Павлова Ірен Сергіївна, головний лікар – Булгару Іван Ілліч, заступник головного лікаря з медичної частини – Серафімова Ельвіра Віталіївна.

 

Такі навчання, як нинішнє, проводяться тут регулярно. І це є запорука того, що таких прикрих випадків, як

скажімо у дитячому таборі "Вікторія", в санаторії ім. В.П. Чкалова, не допустять ніколи.

 

 

Довідково:

 

 

Державний заклад «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій імені В.П. Чкалова» Міністерства охорони здоров’я України у м. Одеса розташований на Французькому бульварі, в "Аркадійській" курортній зоні міста, на березі Чорного моря.

 

Корпуси санаторію розташовані в прекрасному лікувальному парку (він займає площу близько 18 гектарів) безліччю реліктових дерев, чагарників, квітів.

 

Санаторій багатопрофільний, розгорнутий на 370 ліжок цілорічного утримання. На лікування і відпочинок приймаються дорослі і батьки з дітьми у віці від 4 до 14 років.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На знімку: Михайло Олійник, учень 4 «б» класу Львівської санаторної школи-інтернат №1 зі своїм лікарем-педіатром вищої категорії, кандидатом медичних наук Оленою Олексіївною Маслаковою.

 

 

 

Лікувальний заклад працює для дітей з усіх регіонів України за безкоштовними путівками. Приймає на лікування дітей (у супроводі батьків) з патологіями нервової, серцево-судинної систем, дерматологічними захворюваннями та онкологічною патологією. Також діти проходять санаторно-курортну реабілітацію за супутньою патологією (опорно-рухового апарату, дихальної та ендокринної систем тощо).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У санаторії палати з видом на море, 3-х разове харчування (для дітей - 4-5 разове) цілодобове спостереження кваліфікованого медичного персоналу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В санаторії функціонують лікувально-діагностичне, бальнеофізіотерапевтичне, терапевтичне і педіатричне відділення. Тут є прекрасна лікувально-діагностична база, оснащена сучасною діагностичною та фізіотерапевтичної апаратурою. Протягом багатьох років санаторій займається наданням допомоги дітям в супроводі батьків і, останнім часом, дітям з онкозахворюваннями, за показаннями.

 

 

Інфраструктура: санаторій має в своєму розпорядженні прекрасний лікувальний пляж. На території санаторію є бар, бібліотека, клуб, тенісні корти, лазня. На морському узбережжі є не тільки ресторан і бари, але і гарний сучасний фітнес зал.

 

 

 

Фото - автора та із сайту санаторію імені В.П. Чкалова

Ірина Апостолюк,

супроводжуюча онука Михайла Олійника на лікування у санаторій ім. В.П.Чкалова, голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 646 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024