Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Жовтень » 26 » На Тернопільщині підтвердили випадок дифтерії
19:06
На Тернопільщині підтвердили випадок дифтерії

 

ДИФТЕРІЯ - РОЗШИРЮЄ СВІЙ АРЕАЛ

 

 

 

 

 

 

У Тернопільській області у 47-річного чоловіка підтверджено лабораторно діагноз "дифтерія".

 

 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

 

"Діагноз "дифтерія" у 47-річного чоловіка підтверджено лабораторно - повідомляє Центр громадського здоров'я України. За оперативними даними, чоловік щепився від дифтерії у 2017 році, утім щодо наявності попередніх обов'язкових 8-ми щеплень за віком даних немає", - йдеться у повідомленні.

 

У МОЗ нагадують, що щеплення від дифтерії формує антитоксичний імунітет, що захищає від важкого перебігу хвороби. Уведена чоловіку вакцина в 2017 році сформувала достатній рівень антитоксичного імунітету, що не дав розвинутися важким ускладненням.

 

"Хворий проживає на межі Тернопільської та Хмельницької областей, по допомогу звернувся до лікаря на Тернопільщині, з яким уклав декларацію. Контактував з трьома особами, з яких одна дитина. За місцем проживання пацієнта 21 жовтня проведено дезінфекцію", - додали у повідомленні.

 

Як відомо, щеплення від дифтерії рекомендовано Календарем профілактичних щеплень не лише дітям, а й дорослим кожні 10 років після 16-річного віку. Україна забезпечена необхідною кількістю вакцин. Вакцинуватися можна у свого сімейного лікаря безкоштовно.

 

Як повідомлялося, на цьому тижні в Ужгороді зафіксували спалах дифтерії. Збудника інфекції було виявлено у 15 студентів-іноземців Ужгородського національного університету. У середу для чотирьох інфікованих використали усю наявну в області сироватку проти дифтерії — 8 доз. У четвер на спеціальному засіданні комісії в МОЗ було вирішено надіслати на Закарпаття ще 20 доз антидифтерійної сироватки.

 

УжНУ звернувся з проханням до Посольства Індії надати гуманітарну допомогу Закарпаттю у вигляді протидифтерійної сироватки у кількості 100 доз. Варто зауважити, що в Ужгороді захворіли студенти - індуси. Сироватку з Індії очікують у області наступного тижня.

 

Наразі в закарпатській обласній інфекційній лікарні перебувають 15 студентів-іноземців, у яких виявлена дифтерія. Їхній стан задовільний.

 

25 жовтня у Києві підтверджено випадок захворювання на дифтерію у школяра.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2806524-na-ternopilsini-pidtverdili-vipadok-difterii.html

 

 

Читайте також: Дифтерія в Ужгороді: ректор розповів, як почуваються студенти у лікарні

 

Переглядів: 441 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024