Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 6 » 6 листопада - Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів (ВІДЕО)
11:52
6 листопада - Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів (ВІДЕО)

 

ФЛОРА І ФАУНА – НЕ ПОВИННІ БУТИ ЗНАРЯДДЯМ ВІЙНИ!

 

 

 

 

 

 

У світі сьогодні відзначається Міжнародний день запобігання

експлуатації довкілля під час війни та збройних конфліктів.

 

 

День встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у листопаді 2001 року. Як зазначається в резолюції, людство завжди рахувало військові втрати за кількістю вбитих і поранених солдатів і мирних жителів, зруйнованих міст та інфраструктури, а довкілля залишалася тихою і непомітною жертвою війни.

 

Для перемоги у війні засипалися колодязі, спалювалися посіви, вщент вирубувалися ліси, знищувалися угіддя і вирізувалась худоба.

 

Крім того, Програма ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) виявила, що за останні 60 років, принаймні, 40 відсотків усіх внутрішніх конфліктів були пов’язані з експлуатацією природних ресурсів, будь то цінні ресурси, такі як деревина, алмази, золото і нафта, або дефіцитні ресурси, такі як родючі землі та вода. Було також встановлено, що конфлікти, пов’язані з природними ресурсами, в два рази частіше за інші і схильні до рецидиву.

 

ООН надає великого значення тому, щоб діяльність в області охорони навколишнього середовища ставала частиною зусиль із запобігання конфліктам, стратегій з підтримання миру – тому що не може бути міцного і стійкого миру там, де природні ресурси, що забезпечують належний життєвий рівень і адекватне функціонування екосистем, пошкоджені або зруйновані.

 

27 травня 2016 року учасники програми Асамблеї Організації Об’єднаних Націй з навколишнього середовища прийняли резолюцію, що визнає роль здорових екосистем і регульованих стійким чином ресурсів в зниженні ризику виникнення збройних конфліктів.

 

У ній також знайшла підтвердження тверда прихильність повному здійсненню цілей в галузі сталого розвитку, перерахованих в резолюції 70/1 Генеральної Асамблеї під назвою «Перетворення нашого світу: Порядок денний в галузі сталого розвитку на період до 2030 року».

 

 

 

Фото – Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2812604-sogodni-miznarodnij-den-zapobiganna-ekspluatacii-dovkilla-pid-cas-vijni.html

 

Читайте також: Вирубка лісів шкодить екології у 6 разів більше, ніж вважалося раніше - The Guardian

 

Переглядів: 339 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024