Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 7 » Як допомагає Червоний Хрест мешканцям Мар'їнського прифронтового району на Донеччині (ВІДЕО)
12:44
Як допомагає Червоний Хрест мешканцям Мар'їнського прифронтового району на Донеччині (ВІДЕО)

 

АРТ-ТЕРАПІЯ, ПАТРОНАЖ ТА МЕДИЧНІ КУРСИ
 

 

 

 

 

 

 

Про волонтерів, роботу у «червоній зоні» та допомогу переселенцям розповіла

виданню Кума. City головний фахівець Мар'їнської РО ТЧХУ Марина Гиндик.

 

«Сьогодні Товариство працює у кількох напрямках. У нас є три інструктори, котрі проводять безкоштовні майстер - класи з надання першої медичної допомоги. На таких курсах навчають робити штучне дихання, зупиняти кровотечу, надавати допомогу при переломах, опіках. Після проходження 12-годинного майстер-класу, відвідувачі отримують відповідні сертифікати міжнародного зразку.

 

 

 

 

На знімку: Навчання першій допомозі

 

Подібні тренінги проходили у Мар’їнці, Красногорівці, Галицинівці. На жаль, у Кураховому бажаючих безкоштовно навчитися надавати медичну допомогу поки не було. Але, якщо збереться група із п’яти осіб ми проведемо такий тренінг і в Кураховому», - розповіла вона.

 

 

 

На знімку: Заняття з мінної безпеки

 

За словами Марини Гиндик, влітку у Мар’їнці та Красногорівці реалізовувався проект з мінної безпеки «Ноuse to Ноuse». Інструктори - волонтери ходили по будинках прифронтових міст і розповідали мешканцям наскільки небезпечні міни та як треба себе поводити при виявленні підозрілих предметів.

 

Подібні лекції проводились і для школярів прифронтових міст. Зараз Товариству допомагають 26 волонтерів. Саме з чоловіків - волонтерів складаються дві бригади, які ремонтують дахи у «червоній зоні» прифронтових міст.

Будівельні матеріали для ремонту надає Міжнародний Комітет Червоного Хреста. У прифронтових містах працює чотири патронажні сестри, які допомагають літнім одиноким людям. Вони купують продукти, прибирають, готують їжу, супроводжують своїх підопічних, при необхідності, у лікарню.

 

 

 

На знімку: Психосоціальна підтримка дітей

 

Також у Мар'їнському районі Товариство реалізує програму психосоціальної підтримки дітей - переселенців. За допомогою арт-терапії, дружнього спілкування хлопців і дівчат вчать справлятися зі стресом, налагоджувати дружні стосунки з однолітками. Заняття проходять у кожну суботу у м. Кураховому.

 

«У нашому офісі збирається не менше 12 дітей, разом з ними малюємо, ліпимо, робимо ікебани, аплікації. Серед дітей, котрі приходять до нас, багато тих, хто пережив обстріли, чиї будинки зруйновані, а близькі постраждали внаслідок бойових дій. Цим дітям просто необхідна підтримка, дружня участь. Такі заняття проводили влітку у пришкільних таборах, а зараз у школах прифронтових міст», - розповіла Тетяна Камчатна.

 

За словами Марини Гиндик, наступного року у Мар’їнці планують відкрити офіс Товариства у приміщенні стоматології та проводити там заняття для маленьких мар’їнців.

 

 

 

На знімку: Клуб «Творчі жіночки» у м. Мар'їнка

 

«Зараз у прифронтовому місті працює Клуб «Творчих жіночок». Разом з мешканками Мар’їнки робимо розписи на тканині, декупаж, флористичні панно. Це творча релаксація та активний відпочинок для людей, котрі вже п’ятий рік живуть на лінії розмежування. Ми також проводили тренінги з базової комп’ютерної грамотності - вчили людей старшого віку користуватися планшетами, смартфонами, ноутбуками. Людям було цікаво. Сучасні технології дозволяють спілкуватися навіть на дуже великій відстані. Тож ті, у кого діти та близькі живуть далеко із захопленням відвідували такі курси. Всі ці заходи проводимо у молодіжному центрі «Вікторія», - розповіла Тетяна Камчатна.

 

 

 

На знімку: Прийом і видача б/у взуття, одягу, гігієнічних наборів.

 

Мар’їнська районна організації Товариства Червоного Хреста України у своєму офісі у с. Кураховому приймає одяг, речі, іграшки, які приносять небайдужі громадяни. Якщо хочете стати волонтером, пройти безкоштовні курси надання першої допомоги або допомогти тим, хто цього потребує, телефонуйте на «гарячу лінію» Мар’їнського району (066) 713 46 49, з 8 до 17.00 год.

 

 

 

 

Фото – з особистого архіву працівників Мар'їнської РО ТЧХУ

За джерелом:

http://kuma.city/read/rayon/50100/art-terapiya-patronazh-ta-medichni-kursi-yak-dopomagayut-meshkancyam-prifrontovogo-rajonu

 

 

 

 

Переглядів: 320 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 06:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024