Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 7 » У Зімбабве через посуху вимирають слони
14:24
У Зімбабве через посуху вимирають слони

 

ЖЕРТВИ ПОТЕПЛІННЯ КЛІМАТУ

 

 

 

 

 

 

 

У Зімбабве від посухи вимерло щонайменше 105 слонів.

 

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на AP.

 

“Щонайменше 105 слонів загинули в заповідниках дикої природи Зімбабве, більшість з них загинули за останні два місяці у басейнах Мани та національному парку Хванг. Багато відчайдушних тварин відходять від парків Зімбабве до сусідніх громад у пошуках їжі та води”, — йдеться у повідомленні.

 

Повідомляється, що слони, зебри, бегемоти, імпали, буйволи та багато інших диких тварин страждають через нестачу їжі та води в національному парку басейнів Мана (“мана” означає чотири в мові Шона) в Зімбабве, назва якого походить від чотирьох басейнів води, що зазвичай заповнюються річкою Замбезі кожного сезону дощів, і де традиційно приходять на водопій дикі тварини.

 

“Басейни Мани, що є об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, щорічно переживають спекотну суху погоду в цю пору року. Але цього року стан басейнів набагато гірший внаслідок малої кількості дощів минулого року. Навіть потік річки зменшився”, — зазначили в AP.

 

Зазначається, що від посухи страждають не лише тварини. 11 мільйонам людей загрожує голод, і Всесвітня харчова програма планує масштабне розповсюдження продуктів харчування.

 

“Сезонні дощі очікуються незабаром, але чиновники та любителі дикої природи, побоюються, що до цього часу загине занадто багато тварин. Вони привозять їжу, щоб допомогти тваринам, які зазнали проблем. Вкрай суворі умови переконали владу парку відмовитися від звичної політики щодо невтручання”, — йдеться у повідомленні.

 

Вказано, що тварини, намагаючись дістатись до води, застрягають в болоті, де стають легкою здобиччю для хижаків. Працівники парку намагаються їм допомогти, але часто ослаблені тварини вмирають.

 

Окрім того повідомляється, що на територію парку перевезли 14 тис. тюків сіна, щоб травоїдним тваринам було чим харчуватись, адже їх їжу знищила посуха.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що від голоду загинуло більше 50 слонів у Зімбабве.

 

 

Фото: Associated Press

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1834373-u-zimbabve-cherez-posukhu-vmirayut-sloni

 

Переглядів: 349 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024