Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 13 » Надзвичайна ситуація з опалювальним сезоном скасувала шкільні уроки у двох містах
18:17
Надзвичайна ситуація з опалювальним сезоном скасувала шкільні уроки у двох містах

 

ТЕПЛОВИЙ ТУПИК

 

 

 

 

 

 

Через надзвичайну ситуацію, викликану зривом опалювального сезону, в одному із міст

на Львівщині школярі вчаться за скороченим графіком, в іншому — пішли на планові канікули.

 

 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив в.о. директора департаменту освіти облдержадміністрації Ігор Гук.

 

“В містах Новояворівськ і Новий Розділ через зрив опалювального сезону оголошено надзвичайну ситуацію. В Новому Роздолі діти відпочивають на планових канікулах. Дирекція школи, скориставшись правом автономно визначати час канікул, відкоригувала шкільний розклад з тим, щоб максимально використати для навчання теплі дні осені, а з похолоданням розпочати канікули”,- зазначив Гук.

 

У Новому Роздолі є п`ять шкіл і чотири дитячі садочки. В школах навчається 2800 учнів, у садочках перебувають 740 дітей. Окрім цього, є два професійно-технічні заклади і один коледж. В профтехучилищах і коледжі заняття проводяться за нормальним розкладом, оскільки заклади мають опалення.

Садочки працюють, щоправда, об’єднавши групи, обігрівають дітей електричними приладами, є чергування працівників, щоб увесь час підтримувати потрібний температурний режим.

 

За словами Гука, в іншому місті області - Новояворівську, де теж ще не підключене центральне опалення, учні вже відбули канікули. Тому уроки і перерви там проводяться за скороченим графіком, щоб діти менше перебували у холодному приміщенні У Новояворівську діє п`ять шкіл і п`ять садочків. У школах навчається 4 тисячі 813 дітей, у садочках - півтори тисячі, є одне професійно-технічне училище.

 

В.о директора департаменту освіти наголосив, що якщо опалення не увімкнуть найближчим часом, ситуацію з навчанням дітей будуть вирішувати місцеві органи влади.

 

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині у містах Новий Розділ та Новояворівськ оголошено надзвичайну ситуацію з опалювальним сезоном. Таке рішення прийняла на позачерговому засіданні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Проблеми з опаленням у Новояворівську та Новому Роздолі почалися після того, як НАБУ викрило два теплогенеруючих підприємства, що належать братам Дубневичам, у розкраданні газу на суму 1,5 мільярда гривень. Тоді ж суд арештував ці підприємства, а державне агентство АРМА передало їх в управління ПП «Гарант Енерго М» - фірмі, яку обрали на конкурсі. Проте новий управитель не впорався із функціями, оскільки виникли проблеми із кадрами, а частину обладнання ТЕЦ демонтували старі власники.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2817374-nadzvicajna-situacia-z-opaluvalnim-sezonom-skasuvala-skilni-uroki-u-dvoh-mistah.html

 

 

Переглядів: 340 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 01:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024