Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 15 » У м. Дніпро рятувальники з ДСНС, Червоного Хреста та їх партнери - ліквідували біологічну «катастрофу» (ВІДЕО)
11:33
У м. Дніпро рятувальники з ДСНС, Червоного Хреста та їх партнери - ліквідували біологічну «катастрофу» (ВІДЕО)

 

БІОЛОГІЧНА «КАТАСТРОФА»

 

 

 

 

 

 

 

За легендою тренінгу будівля «заражена» невідомою речовиною.

У ній - люди. Для ліквідації аварії залучено всі екстрені служби.

 

 

Таку легенду відпрацьовували 14 листопада у м. Дніпро рятувальники з ДСНС, Червоного Хреста, партнерських організацій. Тренінг пройшов в рамках міжнародної конференції за програмою НАТО.

 

Будівля «заражена» невідомою біологічною речовиною. Головне завдання рятувальників - звільнити людей. За умовою навчань – в середині 8 постраждалих, а двоє з них - без свідомості.

 

Спочатку невідому речовину змивають водою. Потім обстежують людей.

 

"Тут наша задача була зняти з людини забруднений одяг, передати його далі на дезактивацію та надати першу медичну допомогу", - розповідає волонтер із ЗШР Червоного Хреста Дніпропетровщини Олег Вельчук.

 

Постраждалих без свідомості переносять на спеціальних ношах. Далі зігрівають і записують особисті дані. Якщо треба - госпіталізують.

 

 

 

 

 

 

 

 

Так пройшли спільні навчання служб екстреного реагування за програмою НАТО. Учасники тренінгу їх результатом задоволені.

 

"Нікуди ми не поспішали. Ми намагалися виконувати все якомога точніше і правильно ", - згадує Володимир Іваник, заступник начальника аварійно -рятувальної частини.

 

У навчаннях взяли участь підрозділи ДСНС, волонтери Червоного Хреста, медики і поліцейські.

 

"Патрульна поліція - забезпечувала охорону громадського порядку. Лабораторний центр брав проби для подальшого визначення, що там трапилося і яка там речовина. І від чого пішло біологічне забруднення ", - розповідає начальник оперативно - координаційного центру ГУ ДСНС в Дніпропетровській області Олег Кушнірук.

 

"Головним завданням було, щоб кожна служба зрозуміла специфіку ліквідації інцидентів з небезпечними речовинами. Знала і знайшла, побачила своє місце в цій схемі організації і навчилася правильно взаємодіяти", - ділиться із журналістами 34-й телеканал керівник навчань Максим Довгоновський.

 

Відпрацювання навичок з хімічно - біологічного захисту - це частина міжнародної конференції, яка триває з початку тижня в лікарні імені Іллі Мечникова, що у м. Дніпро.

Автор: Олена Кузьменко

 

Фото – скріншот з відео

За джерелом:

https://www.gorod.dp.ua/news/166677

 

 

Переглядів: 381 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024