Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 15 » Євросоюз від початку збройного конфлікту надав Донеччині гуманітарної допомоги на 406 млн євро
12:45
Євросоюз від початку збройного конфлікту надав Донеччині гуманітарної допомоги на 406 млн євро

 

ГРУНТОВНА ПІДТРИМКА ЗНЕДОЛЕНИХ

 

 

 

 

 

 

 

Євросоюз та країни-члени з початку збройного конфлікту

на Донбасі надали понад 406 млн євро гуманітарної допомоги регіону.

 

 

Про це йдеться у Заяві Європейського Союзу щодо продовження збройного конфлікту на сході України, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ в четвер, 14 листопада, у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

 

"ЄС та його держави-члени надали з початку конфлікту понад 406 млн євро гуманітарної допомоги регіону, з яких 45%, тобто 182 млн євро, були спрямовані у неконтрольовані урядом райони", - йдеться у заяві.

 

Також було зазначено, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста також регулярно відправляє вантажівки з гуманітарною допомогою через лінію зіткнення.

 

"ООН та деякі інші країни-члени за цим столом також активно надавали гуманітарну допомогу Україні. Ми ще раз закликаємо Росію приєднатися до міжнародного механізму надання гуманітарної допомоги", - заявили в Євросоюзі, засуджуючи черговий російський так званий "гумконвой" на Донбас.

 

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Постійної ради ОБСЄ 14 листопада делегація Євросоюзу заявила про збільшення занепокоєння значним збільшенням частоти так званих російських "гуманітарних конвоїв" на Донбас, що відбувається з порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, а також основних міжнародних гуманітарних принципів.

 

Крім того, в ЄС заявили, що "люди в регіоні страждають від конфлікту". Також немає "жодних доказів того, що гуманітарна допомога, яку за твердженням Росії вона постачає, відіграла суттєвий вплив для постраждалого населення".

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/2818631-evrosouz-vid-pocatku-konfliktu-nadav-donbasu-gumdopomogi-na-ponad-400-mln-evro.html

 

Читайте також: Червоний Хрест відправив понад 11 тонн гуманітарної допомоги на окупований Донбас

Читайте також: Організація з міграції відправила на окупований Донбас понад 200 тонн гуманітарної допомоги

 

Переглядів: 341 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 16:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024