Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 15 » Курси з підвищення кваліфікації інструкторів з першої допомоги у Львівській ОО ТЧХУ - завершено
20:23
Курси з підвищення кваліфікації інструкторів з першої допомоги у Львівській ОО ТЧХУ - завершено

 

 

ЗДАЧА МОДУЛІВ – ВІДПОВІДАЛЬНА ПОРА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, 11- 14 листопада у МСЦ Львівської ОО ТЧХУ проходили курси

з підвищення кваліфікації інструкторів з першої допомоги. Завершилися вони - здачею модулів.

 

 

 

 

 

 

 

 

В організаціях Товариства Червоного Хреста України повсюдно проходять курси підвищення кваліфікації інструкторів з першої допомоги. Це і зрозуміло: загальна ситуація в країні вимагає саме таких фахівців у великій кількості і в різних регіонах держави. Хоч Львів і далеченько від лінії розмежування на сході України, але це не значить що тут не потрібно навчатися тим методам допомоги, що рятують людське життя у різних незвичайних ситуаціях.

 

 

 

 

 

 

На здачі модулів, які приймала тренер Червоного Хреста з першої допомоги Ірина Валько, використовувалися муляжі, таблиці, інші підручні матеріали, без яких годі говорити щось ґрунтовне про навики з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

На столі екзаменатора лежать білети з усіх 12 модулів, які проходили на курсах у попередні три дні. Кожному учаснику екзамену випадало відповісти на два білети, в яких вимагалося розповісти, а головне показати на муляжах та інших підручних матеріалах, як надавати першу допомогу при тій чи іншій незвичайній ситуації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед запитань були такі теми: відновне положення, серцево - легенева реанімація, порушення прохідності дихальних шляхів при задусі, кровотечах, ранах, травми опорно-рухового апарату, ушкодженнях голови, шиї і хребта, транспортування постраждалих та ін. В екзаменаційних білетах були також теми, в яких вимагалося розповісти про різні невідкладні стани. До прикладу, треба було розказати як діяти при підозрі інсульту чи інфаркту, чи як допомагати постраждалому при опіках, чи переохолодженні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Кожен інструктор з хвилюванням брав білет, знайомився з ним і через хвильку-другу брався на нього відповідати. Чому такий неймовірно малий час на підготовку? Та тому, що кожен з них має за плечима дворічну практику читання лекцій, проведення тренінгів і майстер-класів з першої допомоги в різних організаціях і перед різними аудиторіями.

 

 

 

 

 

 

 

 

То в чім же сенс підвищення кваліфікації? А в тім, що кожного року додаються нові, більш досконалі методи надання першої допомоги. Розробляють їх фахівці у Женеві, де знаходяться штаб - квартири МКЧХ та МФТЧХ і ЧП. В цьому році з цими новаціями у Товаристві Червоного Хреста України знайомили тренерів з першої допомоги з усіх обласних організацій ТЧХУ в Одесі, де наприкінці літа працювала для них спеціальна Школа обміну досвідом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Результати екзаменів будуть підсумовані і відправлені на розгляд у Київ в НК ТЧХУ. Там у Департаменті першої допомоги їх розглянуть, і якщо немає відхилень від прийнятої нормативної бази, затвердять, а потім за підписом керівництва НК ТЧХУ надішлють до Львова сертифікати міжнародного зразка про те, що їх власники пройшли відповідну перепідготовку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ці документи, які, наприклад, видали інструкторам у м. Борисполі, правочинні у 190 країнах світу впродовж трьох років. Побажаймо ж і нашим учасникам курсів Червоного Хреста з першої допомоги отримати такі самі сертифікати, а також вагомих  успіхів в подальшій роботі на ниві милосердя у Львівській ОО ТЧХУ!

 

 

Фото – Ірини Апостолюк та з відкритих джерел в Інтернеті

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 377 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 11:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024