Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 16 » Працівники клубу «Шахтар-Соціальний» пройшли навчання з першої допомоги у ЛОО ТЧХУ
19:58
Працівники клубу «Шахтар-Соціальний» пройшли навчання з першої допомоги у ЛОО ТЧХУ

 

ДІТЯМ З ІНВАЛІДНІСТЮ – ОСОБЛИВА ТУРБОТА

 

 

 

 

 

 

Тренери та інструктори клубу «Шахтар-Соціальний» пройшли

сьогодні 6-годинне навчання з першої допомоги у Львівській ОО ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

Щоб зрозуміти, як сформувалася нинішня група слухачів 6-годинної програми Червоного Хреста з першої допомоги, зробимо невеликий екскурс на початок листопада.

 

 

 

 

 

 

Як знаємо із соцмереж, у м. Львові 2 листопада стартували інклюзивні тренування для дітей з інвалідністю. Заняття реалізуються в партнерстві Shakhtar Social Foundation і Parimatch Foundation, що об'єднали зусилля в рамках своїх проектів «Давай, грай» та «Так, я можу!».
 

 

 

 

 

 

До цього додамо, на початку жовтня тренування для дітей з ментальними та фізичними порушеннями розвитку в Києві відкрили Сергій Болбат і Микола Матвієнко, а 2 листопада у Львові, в день гри чемпіонату України «Шахтаря» з «Карпатами», в гості до дітей приїхав захисник FC SHAKHTAR Віта. Захід відбувся в спортзалі Львівської середньої загальноосвітньої школи № 95.

 

 

 

 

 


Бразилець взяв участь в тренуванні і показав кілька футбольних прийомів, сфотографувався з дітьми і разом з представником Parimatch Foundation вручив дітям подарунки.

 

 

 

 

 


Тренування для 120 дітей проходять в Києві, Харкові, Львові та Полтаві. Однак справа виявилася не такою простою, як це здавалося організаторам на самих початках. Щоб мати допуск роботи з дітьми з обмеженими можливостями, згідно діючого законодавства України наставники повинні подати документи про те, що вони пройшли навчання з першої допомоги в авторитетних організаціях і можуть засвідчити про це відповідними сертифікатами.

 

Такі навчання проводить та видає відповідні документи Товариство Червоного Хреста України. Ось так і потрапила група тренерів клубу «Шахтар-Соціальний» на 6-годинне заняття у Львівську ОО ТЧХУ.

 

Та їх група виявилася малочисельною. Тож до неї долучилися представники інших організацій, а також волонтери з ПСП у Львівській ОО ТЧХУ, котрі хочуть розширити свій кругозір і набути навики не лише з психологічної, але і з першої допомоги, тому що дуже часто треба суміщати і те, і те одночасно при надзвичайних ситуаціях.

 

 

 

 

 

 

Ситуаційним лідером цієї групи рятівників-універсалів виявися студент третього курсу технічного університету «Львівська Політехніка» Ігор Железняк.

 

 

 

 

 

 

З Ігорем на заняття з першої допомоги прийшла Оля Мазурик, студентка 2-го курсу технічного університету «Львівська Політехніка».

 

 

 

 

 

 

 

Були серед слухачів також екологи, працівники дитячих таборів та ін. установ, де так чи інакше треба мати добрі навики з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

Проводила навчання тренер Червоного Хреста Львівщини з першої допомоги Ірина Валько.

 

 

 

 

 

 

 

У 6-годинну програму з першої допомоги Ірина Миколаївна зуміла помістити такі теми, як: відновне положення, серцево - легеневу реанімацію, порушення прохідності дихальних шляхів при задусі, кровотечах, ранах, травми опорно-рухового апарату, ушкодженнях голови, шиї і хребта, транспортування постраждалих та ін.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слухачі попросили детальніше розповісти також про різні невідкладні стани. Їх цікавило як діяти при підозрі на інсульт чи інфаркт, як допомагати постраждалому при опіках або переохолодженні. Адже йде зима. Синоптики кажуть, що вона буде дуже суворою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В кінці занять кожен слухач отримав сертифікат Червоного Хреста з першої допомоги, де зазначалося, що його власник прослухав програму обсягом у 6 годин. Футбольний тренер клубу «Шахтар-Соціальний» п. Дмитро на прощання сказав: «Як буде замало, ми прийдемо до вас знову, щоб прослухати 12-годинну програму з першої допомоги».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Колеги п. Дмитра, а це – пп. Михайло, Василь і Віталій, - цілком з ним погодилися. Вони сказали, що всі охочі займатися футболом в інклюзивних групах можуть звернутися в Shakhtar Social при допомозі електронної пошти letsplay@shakhtar.com.

 

 

 

 

 

 

На сьогодні на Львівщині створені і діють 5 спортивних майданчиків для дітей з особливими потребами, а в Україні їх вже є аж 52! І це число невпинно росте.

 

 

 

 

 

 

Тож так, чи інакше, а обласні організації ТЧХУ в інших регіонах України також матимуть незабаром слухачів на заняттях з першої допомоги саме з клубу «Шахтар - Соціальний», який має Всеукраїнську реєстрацію і представлений в багатьох населених пунктах нашої держави.

 

 

Фото – автора і зі сторінки Shakhtar Social/ Facebook

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня Правління Львівської ОО ТЧХУ

 

Переглядів: 408 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 16:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024