Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 18 » Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації
12:04
Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації

АКЦІЯ «РОЗКАЖИ ТОМУ, КОМУ ТИ ДОВІРЯЄШ»

 

 

 

 

 

18 листопада - Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації

 

Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації було започатковано у 2015 році.

 

За переконанням Ради Європи, для попередження ситуацій насильства вкрай важливо відкрито обговорювати проблему, проводити відповідне навчання фахівців, здійснювати просвітницьку діяльність серед батьків та дітей.

 

Наразі сексуальне насильство є реальністю для 47 країн-членів Ради Європи, і українське суспільство тут не є винятком. Для подолання грубих порушень прав дитини потрібно об’єднувати зусилля міжнародних організацій, представників громадського сектору та держави.

 

Варто нагадати, що Україна ратифікувала Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації у 2012 році і тим самим взяла на себе відповідальність щодо здійснення заходів із запобігання сексуальній експлуатації і насильства над дітьми.

 

За оцінками фахівців, кожні 9 хвилин в Інтернеті демонструються діти, які зазнали сексуального насильства та приблизно кожна п'ята дитина в Європі є жертвою тієї чи іншої форми сексуального насильства, і в 70-85% випадків кривдником є той, кого дитина знає.

 

Рада Європи, Уповноважений Президента України з прав дитини, НУО «ЛаСтрада-Україна», Магнолія, Український фонд «Благополуччя дітей», Київська школа рівних можливостей, Національна дитяча рада та Ольвія закликають до спільних дій та ефективних заходів з боку органів влади, громадянського суспільства, міжнародних і спеціалізованих організацій для боротьби з сексуальною експлуатацією та насильством щодо дитини в Україні.

 

Конвенція Ради Європи щодо захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, також відома як «Лансаротська конвенція», є на сьогоднішній день найамбітнішим та всеосяжним міжнародно-правовим актом про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

 

Україна є стороною Лансаротської конвенції з 2012 року та має зобов'язання щодо підготовки окремого законодавства, криміналізації такої поведінки та вжиття заходів щодо запобігання сексуальному насильству, а також захисту дітей-жертв та переслідування кривдників.

 

З нагоди Європейського дня та підвищення обізнаності про масштаби і наслідки сексуальної експлуатації та насильства щодо дітей в Україні, Рада Європи надає підтримку спільній кампанії «Розкажи тому, кому ти довіряєш», в якій беруть участь шість організацій громадянського суспільства:

 

  • «ЛаСтрада-Україна» збирає парламентаріїв та журналістів в рамках прес-заходів 17 листопада у Верховній Раді і в Українському кризовому медіа-центрі, а також привертає увагу громадськості через мережу Інтернет та медіа-флешмоби, мета яких полягає у скерованості Уряду України на виконання своїх зобов'язань згідно із Лансаротською конвенцією.
  • Всеукраїнська громадська організація «Магнолія» транслює наживо програму «Без табу» на телеканалі «ЧП.INFO» та організує інтерактивні відео-блоги.
  • Всеукраїнська благодійна організація «Український фонд «Благополуччя дітей» проводить підготовку та підвищує чутливість до проблематики у 414 фахівців, які працюватимуть з дітьми та батьками, через веб-семінари та поширення навчальних матеріалів.
  • 17-18 листопада НУО «Київська школа рівних можливостей» організовує в таборі Артек у Києвіінтерактивні та спільні заходи на тему «безпечної поведінки в Інтернеті» для 800 дітей віком від 8 до 16 років з 24 регіонів України.
  • Громадське об'єднання «Національна дитяча рада» підвищує рівень обізнаності про насильство щодо дітей в альтернативних виховних установах через заходи, навчання дітей і молодих людей, що живуть у цих установах, про їхні права та налаштування їхніх наставників на виявлення та повідомлення про такі випадки за наявності підозр про вчинення насильства.
  • Первомайський молодіжний жіночий інформаційно-координаційний центр «Ольвія» організовує регіональні кампанії для представників місцевих органів влади, фахівців і громадськості в Первомайському регіоні через проведення круглих столів, флешмобів, розміщення банерів і трансляцію мультфільмів.

 

 

Фото – Дмитро Придатко/ Офіс Ради Європи в Україні

За джерелами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/2818839-18-listopada-pamatni-dati.html

https://www.coe.int/uk/web/kyiv/-/18-november-european-day-on-the-children-against-protection-of-sexual-exploitation-and-sexual-abuse

 

 

Переглядів: 417 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 04:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024