Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 19 » Україно - туркменський культурний Центр в Умані відзначив Міжнародний день толерантності
14:43
Україно - туркменський культурний Центр в Умані відзначив Міжнародний день толерантності

 

ЗА УЧАСТЮ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

 

 

 

 

 

 

 

Напередодні Міжнародного дня толерантності в україно - туркменському

культурно - освітньому Центрі відбувся тренінг з надання першої допомоги.

 

 

 

16 листопада відсвяткували Міжнародний день толерантності. Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО .

 

 

У повсякденному житті толерантність – це не бездіяльність, а активна життєва позиція, суть якої полягає не стільки в тому, щоб терпіти чужий спосіб життя, поведінку, звичаї, почуття, думки, ідеї або вірування, але охоче визнавати та приймати поведінку, переконання і погляди інших людей, які відрізняються від своїх власних. Але найголовніше – толерантність повинна стати принципом життя кожного з нас.

 

 

Україна – держава, в якій проживають різні національності та етнічні групи з різними релігіями, мовами та культурою. І це той скарб, який потрібно цінувати, і який в жодному разі не повинен ставати приводом для виникнення конфліктів.

 

 

 

 

 

 

На цю тему у Центрі було проведено бесіду, а потім запропоновано присутнім взяти участь у тренінгу з надання першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

Голова Уманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Андріївна Чорна пояснила основні завдання надання першої допомоги, алгоритм дій при надзвичайних ситуаціях, коли є постраждалі.

 

 

 

 

 

 

Перша допомога, що надається людьми, які не мають спеціальної медичної підготовки, полягає в застосуванні найпростіших засобів на місці події до прибуття медичного працівника. Від того, наскільки своєчасно і грамотно надана першу допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги, подальшого лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого.

 

 

 

 

 

 

Для того, щоб зробити серцево-легеневу реанімацію не потрібно мати вищу медичну освіту, а потрібні знання основних принципів: куди і як натискати, з якою частотою повторювати і як відстежувати результати. Важливо діяти швидко, дорогою є кожна хвилина, коли постраждалому можна надати найбільш дієву допомогу при зупинці серцебиття та дихання. Допомогти можуть ті, хто знаходяться поряд.

 

 

 

 

 

 

Максимальні компенсаторні функції організму людини, при виникненні раптових серйозних ушкоджень, можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом 40 хвилин, до приїзду швидкої чи госпіталізації. Саме протягом 40 хвилин після настання нещасного випадку, надання першої допомоги є найбільш ефективним і зводить до мінімуму небезпечні ускладнення. Іноземні студенти мали змогу не тільки почути теорію, а й попрактикуватися на манекенах та отримати неоціненний досвід. Протягом тренінгу студенти ставили запитання, які безпосередньо стосувалися безпеки власного життя та навколишніх.

 

 

 

 

 

 

Дякуємо голові Уманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Валентині Андріївні Чорній за набуття важливих навичок в різних екстремальних ситуаціях. Сподіваємось, що отримані знання врятують не одне життя!

 

 

Фото - автора

Galya Tereh‎,

Українсько-туркменський культурно-освітній центр УДПУ імені Павла Тичини

 

Переглядів: 462 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024