Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 20 » У Львові за участю ЛОО ТЧХУ відзначають 30-річчя Союзу осіб з інвалідністю України
21:10
У Львові за участю ЛОО ТЧХУ відзначають 30-річчя Союзу осіб з інвалідністю України

 

СЛАВНИЙ ЮВІЛЕЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 20 листопада, у Львові відзначили 30-річчя Львівської обласної

асоціації Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усіх присутніх у клубі ім. Гната Хоткевича, де проходили урочисті збори, привітав заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Дякую вам, перш за все, за вашу сміливість та мужність. Я в житті керуюсь правилом: ми є тим, що ми робимо. Тож вірте в себе, в свої сили, будьте завжди впевненими у тому, що ви обов’язково зробите все від вас залежне. Вірте в те, що ви можете здолати будь-які перешкоди та бар’єри», - наголосив Тарас Грень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Промовець від обласної влади вручив також активним членам організації нагороди Львівської ОДА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що громадська організація «Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України» є однією з найбільших громадських організацій, які опікуються людьми з інвалідністю Львівщини, має місцеві осередки у всіх районах і містах області. Основною метою діяльності є сприяння забезпечення особам з інвалідністю правового захисту і соціальної підтримки, адаптації в суспільство в усіх сферах діяльності.

 

Львівська обласна асоціація інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів "України" (ЛОАІ ВОІ СОІУ) створена у вересні 1989 року і є однією з перших заснованих в незалежній Україні громадських організацій інвалідів, яка опікується інвалідами загального захворювання. Основною метою діяльності ЛОАІ ВОІ СОІУ є задоволення та захист законних соціальних, економічних, вікових та інших спільних інтересів своїх членів відповідно до Конституції України і Конвенції ООН «Про права інвалідів».

 

Сьогодні ЛОАІ ВОІ СОІУ об’єднує 35 міських і районних асоціацій і товариств інвалідів, що є юридичними особами, до яких входять понад 70 тисяч інвалідів Львівської області. В структурі обласної асоціації працює організаційний, інформаційно-аналітичний, юридичний відділи.

 

 

 

 

 

 

 

Всі ці роки Червоний Хрест Львівщини підтримує партнерські зв'язки з ЛОАІ ВОІ СОІУ. І в цей урочистий день його представники прибули на свято в особі голови Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Мойсеєнка та членкині НК ТЧХУ, голови міської МО ТЧХУ м. Червонограда Марії Горошко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Привітав ювілярів і Валентин Мойсеєнко. Він побажав їм міцного здоров'я і процвітання, а голові організації Оксані Кіяновській вручив від імені Червоного Хреста Львівщини Грамоту й квіти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дружба Червоного Хреста і Львівської обласної організації осіб з інвалідністю має також 30 років.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Так вже історично склалося, що Юрій Погоріляк, перший голова ЛОАІ ВОІ СОІУ на час заснування організації в 1989 р. суміщав дві посади: голови Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та голови новоутвореної обласної організації осіб з інвалідністю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У свою чергу Оксана Кіяновська, голова організації-ювіляра, подарувала Валентину Мойсеєнку, нинішньому керівнику Червоного Хреста Львівщини, свою книгу з автографом, присвячену 30 - річчю  ЛОАІ ВОІ СОІУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Авторові ж цього репортажу довелося у свій час реєструвати офіційну газету нової організації. Тож її реєстраційний номер був 3. Спочатку вона носила назву «Благовіст». Згодом її перейменували у "Повір у себе". Про цю дружбу з Червоним Хрестом завжди пам'ятають в обох організаціях і партнерство між ними тут ніколи не ставилися під сумнів. Воно тільки міцніє і посилюється з року у рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До всього вище сказаного додамо, завтра, 21 листопада, з нагоди 30-річного ювілею громадської організації «Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України» у Палаці культури імені Гната Хоткевич відбудеться гала-концерт.

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

Переглядів: 465 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024