Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 21 » У Харкові пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху за участі Червоного Хреста (ВІДЕО)
19:46
У Харкові пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху за участі Червоного Хреста (ВІДЕО)

 

НАЙБІЛЬША НЕБЕЗПЕКА В МІСТІ - АВТОСТРАДА

 

 

 

 

 



Харків - пом'янув численні жертви ДТП
 

 


В рамках Всеукраїнської тижня безпеки дорожнього руху студенти і викладачі Харківського національного автомобільно-дорожнього університету та Харківського державного автотранспортного коледжу провели акцію пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод.



Кажуть, що на зорі автомобілізації першою жертвою дорожньої аварії стала якась дама, самовпевнено спробувала зупинити машину, що рухається за допомогою парасольки. З тих пір потужність автомобілів зросла багаторазово - на жаль, як і кількість жертв ДТП. Загибель людей в дорожньо-транспортних аваріях придбала в Україні характер справжньої епідемії. Так, тільки з початку цього року на дорогах країни загинуло понад 2700 осіб, що на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тому в заходах, присвячених безпеки дорожнього руху, з кожним роком приєднуються все більше організацій і установ, а також пересічних громадян.

 


На цей раз у головного входу в ХНАДУ, де проходила акція, зібралися не тільки студенти, а й представники патрульної поліції, «Укртрансбезпеки», а також громадських організацій і випадкові перехожі. Тут можна було не тільки послухати корисну інформацію й отримати листівки-пам'ятки про правильну поведінку на дорозі, але й освоїти навички надання першої допомоги постраждалим при ДТП, - відповідний майстер-клас для всіх охочих проводили представники Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 


- Сьогодні ми показуємо на манекені прийоми серцево-легеневої реанімації, - розповів обласний координатор з напрямку першої допомоги Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Дмитро Кушнір (на знімку). - Це ті основні навички, якими необхідно оволодіти кожній людині, щоб мати можливість допомогти постраждалим не тільки в ДТП. За статистикою, кожного п'ятого з 100 загиблих можна було б врятувати, якби поруч знаходився чоловік, здатний правильно оцінити ситуацію і надати першу допомогу, навіть не маючи ніяких ресурсів (наприклад, аптечки або спецобладнання). Такі поширені проблеми, як відсутність дихання і сильна кровотеча, можна зупинити підручними засобами. Але через те, що оточуючі не вміють цього робити, частина постраждалих втрачає свій шанс на життя.


Великий інтерес присутніх викликала демонстраційний майданчик патрульної поліції, де будь-який бажаючий міг приміряти т.зв. алко-окуляри - прилад, що імітує стан алкогольного сп'яніння. Добровольці на власному досвіді переконувалися, що реакція п'яної людини істотно уповільнена, а сприйняття навколишньої дійсності спотворено. Наприклад, пройти кілька кроків по прямій лінії або набрати СМС в телефоні виявляється дуже складною, а то і непосильним завданням. Проведений тест переконливо показував, що в такому стані ні в якому разі не можна сідати за кермо.


Пропаганда правильної поведінки на дорозі на кшталт агітації за здоровий спосіб життя - чим раніше людина засвоїть відповідні звички, тим краще для його ж фізичного стану. Тому особливу увагу в усьому світі сьогодні приділяється роз'яснювальній роботі з підростаючим поколінням.
 

Перший проректор ХНАДУ Сергій Ходирєв подякував присутнім на акції студентів за увагу до проблем аварійності на дорогах:
- На жаль, людей старшого покоління ми вже не зможемо перевиховати. А молодь повинна зробити все, щоб зберегти своє життя. Я прошу студентів, що навчаються у профільних автотранспортних вузах, передавати отримані тут знання своїм друзям і знайомим, не соромитися робити зауваження тим, хто порушує правила дорожнього руху. Тому що в результаті це може врятувати чиєсь життя.


Директор Харківського державного автотранспортного коледжу Віктор Пане, в свою чергу, звернув увагу на те, що молодь часто недооцінює небезпеку рухомих автомобілів, в той час як ДТП є основною причиною смертності людей у ​​віці від 15 до 29 років:
- Коли ми запитуємо першокурсників, яка найбільша небезпека може підстерігати їх в місті, то хлопці називають, наприклад, електричний струм, пожежі, нападу бандитів і т.п. Звичайно, все це небезпечні явища, але вони відбуваються досить рідко в порівнянні з дорожньо-транспортними пригодами. І ми на дорогах буваємо кожен день по кілька разів. Тому тут потрібно бути гранично уважними, пам'ятаючи про власну і чужу безпеки.

 

 

 

 

 

 

Начальник відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Марина Кульбачна каже, що просвітницьку роботу з дітьми співробітники патрульної поліції починають проводити вже з дитсадівського віку. Уже кілька років навчальні заходи для дітей та молоді проводяться у співпраці з Консультативною місією Європейського союзу. Її представник - поліцейський з Фінляндії, старший радник з питань загальної правоохоронної діяльності

 

Регіонального представництва КМЕС в Харкові Туомо Корхонен - ​​розповідає, що ділиться з українськими колегами європейським досвідом просвітницької роботи з населенням:
- Підраховано, що в 85% випадків причинами ДТП є люди. Відповідно, люди є і ключем до вирішення проблем аварійності на дорогах.

 

Присутній на акції представник громадської організації «Товариство учасниів руху» Віктор Козоріз поділився з присутніми гарною новиною:
- Днями я зустрічався в Києві з представниками Європейського інвестиційного банку, який скоро починає проект підвищення безпеки дорожнього руху в п'яти містах України, в т.ч. і в Харкові. Місто отримає на реалізацію цього проекту близько 21 млн. євро. Важливо, щоб науковці ХНАДУ, ХГАТК також стали учасниками цього проекту - щоб не тільки мерія визначала, де ліквідувати місця концентрації ДТП. Адже сьогодні наука, на жаль, не затребувана на тому рівні, відповідно до якого вона здатна представити свої можливості.

 


 

Автор - Тетяна Буряковська.

Фото - з відкритих джерел
За джерелом:

http://timeua.info/post/kharkov/samaya-bol-shaya-opasnost-v-gorode-17427.html

 

 

 

 

 

Переглядів: 349 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024