Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 25 » У Києві сьогодні стартують "16 днів проти гендерного насильства" за участю Червоного Хреста
20:51
У Києві сьогодні стартують "16 днів проти гендерного насильства" за участю Червоного Хреста

 

ДЕНЬ БІЛОЇ СТРІЧКИ

 

 

 

 

 

 

У столиці 25 листопада у рамках акції «16 днів проти гендерного насильства» відбудеться серія заходів, метою яких

є привернення уваги до проблем домашнього насильства та торгівлі людьми, що є грубим порушенням прав людини.

 

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

 

"Заходи розпочнуться о 14:30 із презентації проєктів із нагоди Міжнародної соціальної акції "16 днів проти гендерного насильства"", - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

Зазначається, що у рамках заходу відбудуться презентації нових стратегій протидії насильству над жінками, інструменти формування гендерно-чутливих політик у Києві, проєкти підтримки постраждалих від домашнього насильства.

"Інтерактивною частиною Акції, що розпочнеться о 17:00, стане підсвічування Паркового мосту через Дніпро помаранчевим кольором, а також флешмоб із парасольками помаранчевого кольору під гаслом "Розірви коло насильства", - додали у КМДА.

 

Також у рамках загальноміської акції за участю МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» о 17:15 із пішохідно - велосипедного мосту на Володимирській гірці естафету прийме запуск у повітря помаранчевих кульок, як заклик до кожного, хто зіткнувся із насильством, «висвітлювати» свою проблему і не залишатися з нею наодинці.

 

Соціальна акція «16 днів активності проти гендерного насильства» – щорічна міжнародна кампанія, яка починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини.

 

Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

 

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав із 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабель, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

В Подільській РО м. Києва ТЧХУ нагадали нам про День білої стрічки, хоч мали чимало клопотів із щотижневою акцією для безхатченків Бохо - стайлз на Контрактовій площі. Про цей Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок згадується у повідомленні, яке розміщене сьогодні на їх сторінці у соцмережі Facebook.

 

 

 

 

 

 

«З 25 листопада по 10 грудня в Україні і світі щорічно проходить найпотужніша міжнародна акція з протидії насильству щодо жінок «16 Днів Активізму проти гендерно-зумовленого насильства щодо жінок», яка розпочинається з 25 листопада — Міжнародного дня білої стрічки — як світового символу протидії насильству щодо жінок. Рух засновано чоловіками в Канаді в 1991 році і зараз присутній в більш ніж 60 країнах світу», - йдеться у повідомленні.

 

 

Фото – Подільської РО м. Києва ТЧХУ та з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/2824537-u-kievi-sogodni-startuut-16-dniv-proti-gendernogo-nasilstva.html

https://www.facebook.com/podilredcross/photos/pcb.2774861495911855/2774861449245193/?type=3&theater

 

Читайте також: У Брюсселі відбувся багатотисячний мітинг проти насильства над жінками

 

 

Переглядів: 344 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024