Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Листопад » 25 » У Львові відбулась конференція «Як допомогти дитині тут і зараз?»
22:56
У Львові відбулась конференція «Як допомогти дитині тут і зараз?»

 

ПІЗНАННЯ  ТАЄМНИЦЬ  ДИТЯЧОЇ  ПСИХІКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 23 листопада в Українському Католицькому Університеті

відбулась конференція «Як допомогти дитині тут і зараз?».

 

 

 

Організатори — управління «Служба у справах дітей» Львівської міської ради, Комісія УКГЦ у справах родини та Благодійний Фонд «Ridni».

 

«В Україні активно розвивається процес деінституціалізації, адже найкраще середовище для життя та гармонійного розвитку дитини — це сім’я. Як показує досвід попередніх років, що наставники, опікуни/піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу і усиновителі здійснюють величезні зміни в житті дітей. Тому підтримка таких людей є метою конференції», — зазначають організатори конференції.

 

 

 

 

 

 

 

Конференцію розпочав Марек Внук доповіддю на тему: «Вагомі причини негативної поведінки. Як справлятись з негативними чинниками в сім`ї?». Доповідач розповідав про наслідки пережитих подій, що залишили в дітей психологічну травму — душевні рани, негативне сприйняття себе і оточуючих. Пояснив про шляхи подолання травми та роль близьких людей в процесі відновлення дитини.

 

 

 

 

 

 

У другій половині дня учасники працювали в групі з Катериною Криклею, практичним психологом БО БФ «Рідні», менеджером проекту «Сприяння захисту, добробуту та соціальній згуртованості вразливих груп населення в Україні», тренером з першої психологічної допомоги Товариства Червоного Хреста України. Обговорювали тему «Реакція дітей на кризові ситуації. Перша психологічна допомога».

 

 

 

 

 

 

Батьки-вихователі, прийомні батьки та усиновителі обговорили спільні питання з Іриною Микитюк, педагогом, психологом, тілесним психотерапевтом, керівником проекту «Інвестиція в людей» оо. Салезіян в Україні. Вона представила тему «Очікування до дитини. Причини і наслідки. Як наповнити себе (стосунки) любов’ю».

 

 

 

 

 

 

Тему «Допоможіть мені полюбити себе! Емоції і суїцидальні думки, як наслідок не прийняття себе» говорили спільно з Лідією Кондратик, християнським психологом, психотерапевтом узалежнень, автором книжок «Він і Вона. Щастя бути справжніми» та «Він, Вона та їхні Діти. Щастя ростити справжніх».

 

 

 

 

 

 

Одна з учасниць конференції Марія Бакун (Марія Бакун) у себе на сторінці у соцмережі Facebook написала: «Враження від конференції – чудові! Жити – мати проблеми, вміти їх вирішувати – рости інтелектуально! Дякуємо Вам, організаторам, за чудову нагоду поміркувати над тим, як вчити і навчати, а ще, найголовніше, допомогти дитині «відкривати» нові знання і просто жити. Дякую Марку Внуку за отримані знання!»

 

Фото – прес-служби ЛМР та із сторінки Лідії Кондратик/ Facebook

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/society/social-sphere/273139-u-lvovi-vidbulas-konferentsiia-yak-dopomohty-dytyni-tut-i-zaraz


 

Переглядів: 365 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 14:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024