Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Грудень » 5 » Наталію Пушкарьову призначено 4 грудня уповноваженим Президента з питань волонтерської діяльності
12:04
Наталію Пушкарьову призначено 4 грудня уповноваженим Президента з питань волонтерської діяльності

 

ВОЛОНТЕРИ УКРАЇНИ - ОТРИМАЛИ "КОМАНДИРА"?

 

 

 

 

 

 

 

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Наталії Пушкарьової

уповноваженим Президента з питань волонтерської діяльності (поза штатом).

 

 

Документ підписано 4 грудня з метою підтримки волонтерської діяльності, забезпечення гарантій додержання прав i законних інтересів волонтерів, повідомляє прес-служба Офісу Президента на офіційному сайті.

 

Також Володимир Зеленський своїм указом затвердив Положення про уповноваженого Президента України з питань волонтерської діяльності.

 

Згідно з ним, основними завданнями уповноваженого є моніторинг ситуації щодо забезпечення гарантій дотримання прав і законних інтересів волонтерів і подання Президентові України пропозицій щодо підтримки волонтерської діяльності, припинення порушень у цій сфері.

 

Також уповноважений може вносити на розгляд Глави держави пропозиції щодо підготовки проектів законів, актів Президента України з питань підтримки волонтерської діяльності, забезпечення гарантій додержання прав і законних інтересів волонтерів і брати участь в експертизі законів, які надійшли Главі держави на підпис, законопроектів, що пропонуються для внесення Президентом України на розгляд Верховної Ради, інших законопроектів, що стосуються питань підтримки провадження волонтерської діяльності.

 

Крім того, уповноважений має здійснювати заходи, спрямовані на забезпечення, відновлення порушених прав і законних інтересів волонтерів, та інформувати громадськість про такі заходи та їхні результати.

 

Також завданням уповноваженого Президента з питань волонтерської діяльності є сприяння налагодженню взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань підтримки громадських ініціатив щодо провадження волонтерської діяльності, забезпечення гарантій додержання прав волонтерів.

 

Серед завдань уповноваженого – й підготовка заходів за участю Президента України, зокрема міжнародного характеру, з питань, що стосуються підтримки волонтерської діяльності.

 

Як повідомлялося, 28 жовтня в Офісі президента на зустрічі представників волонтерського руху з усієї України презентували ідею Національного альянсу волонтерів (НАВ) при главі держави. Координатором НАВ обрали волонтера Наталію Пушкарьову.

 

За даними ЗМІ, Пушкарьова - засновник фірми "Медіка Проджект Інтернешнл Україна" та компанії "Дженерал Проджектс", була радницею міністра оборони Степана Полторака, до цього - помічницею народного депутата IV скликання Олександра Біловола, який був головним санітарним лікарем України й обіймав посаду голови правління ДАК "Ліки України".

 

Фото - Павла ПАЛАМАРЧУКА

За джерелом:

https://ua.interfax.com.ua/news/political/628546.html

 

Переглядів: 349 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024