Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Грудень » 10 » У Вінниці 9-10 грудня проходив ОD – форум з проблем розбудови організацій ТЧХУ. Розділ – 1
22:56
У Вінниці 9-10 грудня проходив ОD – форум з проблем розбудови організацій ТЧХУ. Розділ – 1

 

У ДОРОГУ!

 

 

 

 

 

 

 

Запрошення на ОD – форум у Вінницю мені, авторові цих рядків, надійшло ще влітку.

І перше, що мене здивувало, це те, чому організатори вибрали грудень для такого заходу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідь на це запитання я отримала у Львові 8 грудня, коли через затори на дорогах, спізнилася на поїзд у Вінницю. Наступного потяга мала чекати 9 годин. Квиток міняла двічі. Тож це допомогло скоротити чекання аж на 2 години.

 

І ось я у залі чекання. Біля мене сновигають смагляві циганчата, жебраки, котрі невпинно просять милостиню, втомлені подорожні, на обличчях котрих написано, що їх вигнали у подорож у таку нестерпну зимову погоду невідкладні справи або велика біда.

 

Вмикаю у смартфоні Інтернет, знаходжу сторінку Личаківської РО ТЧХУ, і гортаю ще раз новини, які публікувалися тут рік - півтора року тому про розвиток організацій Товариства Червоного Хреста України на сучасному етапі.

 

 

 

 

 

 

Ось знаходжу репортаж за 11 серпня 2018 р. про те, як у Куп'янській МРО ТЧХУ, що на Харківщині, долучилися до проблеми розвитку організацій у нашому Товаристві. Йдеться у ньому про те, що на зустрічі менеджерів з НК ТЧХУ із співробітниками та волонтерами районної організації Товариства були розглянуті такі питання, як:

- нова концепція членства,

- основні напрямки діяльності,

- соціальні заходи,

- розвиток волонтерства,

- підписання договорів про співпрацю з партнерськими організаціями,

і багато іншого.

 

 

 

 

 

НК ТЧХУ представляли на зустрічі регіональні менеджери із розбудови Товариства Юлія Олефіренко      (на знімку - крайня зліва) та Вікторія Назіна (на знімку - крайня справ)."

 

(Докладніше див.- http://lviv-redcross.at.ua/blog/2018-08-11-13952).

 

 

 

 

 

 

А ось репортаж з Одеси. Він датований 19 лютим 2019 р. В ньому, зокрема, йдеться про таке: «14-15 лютого 2019 року в Одеській обласній організації Товариства Червоного Хреста України, в рамках програми з організаційного розвитку BraVo, яка реалізується в ТЧХУ за підтримки Данського ЧХ, МКЧХ та МФЧХ і ЧП, проведена оцінка організаційного потенціалу Київської районної організації м. Одеса Товариства Червоного Хреста України (ВОСА).

 

 

 

 

 

 

 

Впродовж двох днів учасники зустрічі, за допомогою міжрегіональних спеціалістів ТЧХУ - Владислава Васильцова та Юлії Олефіренко, визначили сильні та слабкі сторони районної організації, її пріоритети і склали План подальших дій та активностей на 2019 рік».

 

 

 

 

 

 

(Докладніше див. за посиланням - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2019-02-19-15820).

 

 

 

 

 

 

Найбільше втішив мене репортаж з Харкова за 24 червня 2019 р. В ньому повідомляється про такий же ОD – форум, на який їду зараз у Вінницю.

Господарі заходу про цю подію повідомили на своїй сторінці у ФБ таке: «19-20 червня в місті Харкові пройшов Форум з розвитку організацій (OD-форум), в якому взяли участь 14 районних організацій ТЧХУ з 8 областей України.

Під час OD-форуму учасники:

 

  • Встановили контакти один з одним та обмінялися досвідом;
  • Отримали нові знання та навички для розвитку організацій, в тому числі написання проектів, організації Шкіл соціальної активності, залучення членів ТЧХУ;
  • Зробили аналіз річних планів, які були створені під час ВОСА;
  • Разом відпочили, відвідавши парк ім. Горького та подивилися на місто з колеса огляду.

 

Учасники мали можливість поспілкуватися з генеральним директором НК ТЧХУ Білоус Лілією відносно векторів розвитку Червоного Хреста в Україні, написати запити міжрегіональним спеціалістам для вирішення нагальних потреб, ознайомитися з роботою Молодіжного Центру Харківської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Проведення OD-форуму стало успішною складовою організаційного розвитку, в якому перебувають районні організації, що пройшли ВОСА. Вони впевнено рухаються в напрямку побудови сильного Національного Товариства, в основі якого місцеві організації, які щоденно надають допомогу нужденним».

 

(Докладніше див. за посиланням - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2019-02-19-15820).

 

 

 

 

 

 

...Нарешті крізь дрімоту чую оголошення про посадку на мій потяг. Виключаю смартфон і похапцем схоплююся з лавки. Швидко крокую на перон. Адже знаю: стоянка тут коротка. Чекати ніхто не буде.

Кілька хвилин штовханини і в купейному вагоні, вмостившись на другій полиці,  рушаю на Вінницю, в якій ніколи раніше не була. Аж там майже під стелею вагона до мене раптом доходить здогад: на форум у Вінницю, мабуть, зараз їдуть ті самі учасники, котрі влітку навчалися по програмі ВОСА у Харкові. Їм треба показати, як засвоїли прочитаний матеріал, і який ефект він дав впродовж піврічної діяльності в організаціях Червоного Хреста.

Прощай Львове! Привіт Вінниця!

(далі буде)

 

Фото – автора та з відкритих джерел

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 390 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024